Люксембург ще на рік продовжив механізм захисту українських біженців

Люксембург продовжив тимчасовий захист для українських шукачів притулку до 4 березня 2025 року.

Про це йдеться на сайті міністерства внутрішніх справ країни у п’ятницю, 9 лютого.

“У відповідь на російське вторгнення в Україну Люксембург, як і всі країни-члени ЄС, застосував механізм тимчасового захисту для людей, які втікають з України, починаючи з березня 2022 року. Цей механізм спочатку діяв протягом 12 місяців з моменту його активації, а потім продовжив до 4 березня 2024 року продовжено ще на один рік до 4 березня 2025 року”, – вказано у повідомленні, яке цитує “Лівий берег”.

Також МЗС Люксембурга уточнило, що сертифікати, видані бенефіціарам тимчасового захисту як підтвердження їхнього статусу, будуть оновлені, і всім, хто користується захистом, надіслали листи з інструкціями.

“Важливо підкреслити, що продовження свідоцтва про тимчасовий захист до 4 березня 2024 року є необхідним для того, щоб відповідні особи могли продовжувати користуватися правами, пов’язаними з тимчасовим захистом, такими як право залишатися на території Люксембургу, право на роботу і право на матеріальну допомогу, що надається державою Люксембург”, – резюмувати у МЗС країни.

Читайте також:
Україна, Естонія та Люксембург запустили ІТ-коаліцію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна