Половина депутатів БПП в Київраді завалили перейменування вулиці Московської на честь героя АТО

 

Павло Островський
громадський активіст

(FB)

Сьогодні (12 жовтня) Київрада розглядала перейменування вулиць у столиці. Скільки не саботували деякі політики декомунізацію, а норми закону все одно доведеться виконувати.

Є такий ідеологічний термін “Дружба народів”, запущений радянською владою напередодні 300-річчя Переяславської ради задля виправдання утримання українців у складі СРСР. Ну ви знаєте, як російські режими “дружать” з Україною останні 400 років – “Ми вбиваємо і окуповуємо вас, щоб ви з нами дружили” – тут нічого принципово не змінилося.

В Києві є бульвар, площа, станція метро, парк і арка Дружби народів. Це щоб українці точно затямили імперську версію історії і увірували в неї. Топонімічна комісія, громадські обговорення і депутатські комісії винесли пропозицію перейменувати бульвар на честь Миколи Міхновського – автора політичного маніфесту “Самостійна Україна”, який наголошував необхідності суверенітету України ще задовго до того, як це стало мейнстрімом. Достойний вибір, який до того ж пройшов всі встановлені процедури.

В цьому ж пакеті розглядалися також пропозиції перейменувати вулицю Московську на честь загиблого під Зайцевим бійця Дмитра Годзенка, Народного героя України.

Проспект Героїв Сталінграда пропонувалося перейменувати на проспект відомого композитора Володимира Івасюка.

В цілому пропозиції адекватні і необхідні.

Однак коли прийшов час голосувати, депутати затягували час, пропонували зняти ті чи інші проекти з голосування і витягували картки, щоб не показуватись присутнім в системі.

І Блок Петра Порошенка, і “Батьківщина”, і “Об’єднання “Самопоміч” на словах підтримали очищення вулиць Києва від символіки тоталітарного режиму.

А по факту з депутатів БПП у Київраді пітдтримали декомунізацію 50% депутатів, з “Батьківщини” – 56%, а з “Самопомочі” – на 70% від присутніх.

“Єдність” – це взагалі філія “крєпкіх хозяйствєнніков”, якій милі і “дружба народів”, і вулиця московська, і все інше.

Позиція “Свободи” очікувана і заслуговує на повагу. Мене складно віднести до симатиків цієї політичної сили, однак тут вони спрацювали чітко (окрім одного відсутнього депутата).

Водночас хочеться подякувати всім, хто підтримував ці проекти рішень в залі – Олексій Резніков, Володимир Прокопів (колишній і нинішній секретарі КМР – “Н”), Андрій Странніков (який намагався організувати фракцію “Солдарності”, але виходило з перемінним успіхом, тому на вирішальному голосуванні пропрезидентська фракція поділилась навпіл), Юрій Сиротюк, Вадим Васильчук та всім іншим депутатам, що послідовно голосували за декомунізацію, а також Максим Кобєлєв, Олег Слабоспицький та всі іншим, які активно підтримували ці проекти на всіх етапах, а сьогодні розвернули активну роботу в кулуарах.

Щодо інших депутатів – прикро, що їм не вистачило сміливості взяти на себе відповідальність і проголосувати сьогодні, однак є час переконати їх підтримати ці проекти на наступному засіданні.

Ознайомитись, хто і як голосував, можна за посиланням.

Звертайтеся до депутатів, які вагаються з питаннями, чому вони займають таку позицію та вимагайте підтримати перейменування в столиці.

Комуністи забрали у кількох поколінь наших батьків можливість жити достойно, ми маємо відновити історичну справедливість і вилучити тоталітарну символіку з вулиць українських міст.

Читайте також:
Комісія Київради схвалила перейменування станції метро “Петрівка” на “Почайна”

Депутат від БПП засудив перейменування Московського проспекту
на честь “нацистського прихвосня Бандери”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна