Комісія Київради схвалила перейменування станції метро “Петрівка” на “Почайна”

 

Комісії Київради з питань найменувань одностайно підтримала нову назву станції метро “Петрівка” – “Почайна”.

Про це 20 вересня повідомила в соцмережі засновниця ГО “Громадський рух Почайна” Аннабелла Моріна.

Як відомо, під час громадського обговорення онлайн за перейменування станції “Петрівка” проголосували 473 особи, проти – 157.

Наразі станція названа на честь українського радянського діяча Григорія Петровського, голови Ревкому, Раднаркому, ВУЦВК, одного з керівників ВКП(б).
Вона мала б бути перейменована відповідно до вимог закону про декомунізацію ще до весни 2016 року.

Почайна — річка в Києві, яка практично зникла, права притока Дніпра. Вона відома як імовірне місце Хрещення Русі князем Володимиром у 988 році.

“Отже, сьогодні Комісія з найменувань затвердила результати громадських слухань щодо перейменування метро «Петрівка» в «Почайну», затвердила назву парку урочище «Наталка» і прийняла рішення про перейменування Московського моста в Північний. Тепер перейменування моста виходить на громадські слухання”, – написала Моріна.

Для того остаточного перейменування “Петрівки” на “Почайну” рішення має підтримати більшість депутатів Київської міської ради.

Щодо перейменування Московського мосту, який наразі з’єднує проспекти Степана Бандери і Романа Шухевича, то комісія КМР лише дала старт новому громадському обговоренню й голосуванню за проект назви – Північний міст.

У червні-серпні 2015 року міська адміністрація провела громадське обговорення щодо перейменування Московського мосту на міст імені Георгія Фукса (його проектувальника).
Профільна комісія не підтримала перейменування, тому питання про остаточне перейменування мосту не винесли на розгляд сесії Київради.

Читайте також:
У Києві з’явився проспект Шухевича.
Він з’єднаний з проспектом Бандери Московським мостом

Суд призупинив перейменування проспекту Ватутіна на Шухевича
на час розгляду позову “антифашистів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна