Близький до Авакова нардеп Береза, побитий на футболі, обіцяє фанатам жорстку відповідь

 

Ультрас футбольного клубу “Дніпро” побили почесного президента клубу “Дніпро-1”, народного депутата від “Народного фронту” Юрія Березу.

Сталося це на стадіоні “Дніпро-Арена” під час матчу 16-го туру другої ліги, який завершився з рахунком 2:0, повідомляє Tribuna.com.

Обурений Береза заявив, що на стадіони необхідно повернути співробітників правоохоронних органів. Про це повідомляє прес-служба спортклубу “Дніпро-1”.

“Я не знаю, як це кваліфікувати, але через те, що діється на стадіоні, повинні повернутися правоохоронці. Знаєте, що було сьогодні найприкріше? Те, що приїхали на футбол 700 дітей із сільських шкіл області, в тому числі з інтернатів. І чому я не відійшов і не відійду ніколи в таких ситуаціях, адже йде телепень і б’є дитину з ноги… А ця дитина і так залишилася без батьків. Це неправильно і це не вирішується на футбольному стадіоні”, – сказав нардеп, якого вважають наближеним до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Він пообіцяв, що як законодавець зробить усе, щоб відповідь була “досить жорсткою”.

“Ті, хто приходить не вболівати, а битися на стадіон, – їм не місце на спортивних аренах… Йдіть у Збройні сили України і там перевіряйте свою силу… В даний момент це і є для мене внутрішній ворог”, – заявив Береза.

“Насправді я не ображаюся на хворих людей. У мене дочка практично за хвилину забрала онука, який до цього був у мене весь час на руках. Уявіть: онукові один рік – і як він наполегливо плескав у долоні, підтримуючи команду”, – сказав він.

Як били Юрія Березу (в центрі). Фото: Станіслав Ведмідь/”Трибуна”

Ще одну гучну заяву після побиття свого колеги зробив радник Авакова, також народний депутат від “НФ” Антон Геращенко.

Він нагадав, що Федерація футболу України переходить на продаж іменних квитків,  і пообіцяв, що будуть сформовані “чорні списки” вболівальників, яких не пропускатимуть на стадіони.

“«Чорні списки» тих людей, які приходять на футбол не дивитися та насолоджуватися футболом, а приходять битися. Такі люди просто не будуть потрапляти на стадіони. Іншого покарання, кращого, для них не придумати. Або дотримуйтесь правил пристойності та вимог, які є у ФФУ, міжнародних футбольних правилах, або ви не будете потрапляти на стадіон”, – сказав Геращенко в ефірі телеканалу “112 Україна”.

Геращенко зазначив, що такі “списки” вже застосували щодо іноземних уболівальників, у матчах з Туреччиною та Хорватією, коли були заздалегідь отримані дані потенційно небезпечних фанів.

“Кінцевий підсумок для нас – це безпека на стадіонах. Ми не можемо собі дозволити, щоб Україна була у числі тих країн, у яких займаються беззаконням на стадіонах”, – додав радник глави МВС.

Як відомо, через борги клубу “Дніпро”, який тоді належав олігаху Ігорю Коломойському, перед штабом колишнього тренера команди Хуанде Рамоса, “синьо-біло-блакитні” після вильоту в першу лігу були переведені ще на один дивізіон нижче.

При цьому був створений ще один – “чистий” від боргів та усіх пов’язаних із ними проблем СК “Дніпро-1”, який одразу отримав атестат на виступи в Другій лізі. Хоча згідно з регламентом,  перед цим команда ще повинна як мінімум два сезони провести в любительських турнірах.

Ультраси “справжнього” “Дніпра” зневажають цей новотвір і його, на їхню думку, штучно створений фан-клуб.

Тож під час бійки у вболівальників “Дніпра-1” відібрали банери і барабан (для футбольних ультрас віддати банер фанатам суперника вважається великою ганьбою).

Крім того, фанати “Дніпра” вивісили на матчі банер: “Ми зламаєм вам Березу і розвалим ваш “Причал” (неофіційний сайт уболівальників дніпровського клубу).

Фото: “Причал”

Нагадаємо, після Революції гідності, активними учасниками якої було багато українських “ультрас”, котрі потім фактично з Майдану пішли добровольцями на війну або стали волонтерам, між ультрасами футбольних клубів України було оголошено перемир’я на невизначений час (ймовірно, до завершення війни з Росією).

Проте ультраси “Дніпра” наголошують: фанів “Дніпра-1” це перемир’я не стосується, бо в цього новоствореного клубу, на їхній погляд, узагалі немає фанів.

“Фанатське перемир’я? А звідки у Дніпра-1 фанати?  Хто вони? Зазвичай там просто чуваки, набрані «Вконтакте» по 100-150 грн. за матч, і студенти, яких туди організовано зганяють”, – ретранслює позицію дніпровських ультрас відомий волонтер і блогер Роман Сініцин.

“Фанатські розбірки існували завжди, і якщо ти приходиш на фанатський сектор, то байдуже хто ти є – лікар, студент чи народний депутат – будь готовий відстоювати свій клуб“, – нагадують уболівальникам фани “Дніпра” на своїй офіційній сторінці “Фейсбуці“.

Відео бійки в перерві матчу “Дніпро” – “Дніпро-1”:

Читайте також:
Фанати “Карпат” побили своїх футболістів і поліцію. Порушено дві кримінальні справи

Фанатське перемир’я, яке тривало з початку АТО, закінчилося масовою бійкою в Києві. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна