Фанати “Карпат” побили своїх футболістів і поліцію. Порушено дві кримінальні справи

 

Поліція Прикарпаття відкрила два кримінальні провадження щодо дій уболівальників львівських “Карпат” на матчі третього раунду Кубка України в Івано-Франківську. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на ГУ НП в області.

“Дії зловмисників кваліфіковані за статтями Кримінального кодексу України, що передбачають відповідальність за хуліганство та опір правоохоронцям”, – сказано в зведенні поліції.

Зазначається, що ввечері в середу, 20 вересня, на стадіоні “Рух” у Івано-Франківську відбувся футбольний матч між місцевою командою “Прикарпаття” та львівськими “Карпатами”.
Публічний порядок і безпеку під час гри забезпечували майже 300 працівників підрозділів ГУ НП в області, управління патрульної поліції Івано-Франківська, військовослужбовці Національної гвардії, “допомагали і придані сили із числа громадських організацій”.

“Після поразки львівської команди у першому таймі її вболівальники почали грубо порушувати громадський порядок, хуліганити, кидати фаєри. Матч було припинено. Відтак, у кінці гри, після програшних результатів «Карпат», фани почали сходити з трибун, подолавши огородження, вийшли на поле та, застосовуючи піротехнічну продукцію, кидали камінням у правоохоронців, силоміць намагаючись прорвати «кордон» правоохоронців. Завдяки злагодженим діям правопорушення припинено”, – ідеться у звіті поліції.

На той момент представник другої ліги – ФК “Прикарпаття” – вигравав у вищолігових “Карпат” з рахунком 2:0.

Через бешкет львівських фанів матч було призупинено на півгодини.

Як зазначають очевидці події, “ультраси” Львова намагалися прорватися через заслін силовиків до футболістів своєї команди.

Зрештою їм це вдалося, у фани “Карпат” розібралися зі спортсменами за допомогою кулаків.

Зокрема, на відео видно, як один із фанатів вдарив по обличчю захисника “Карпат” та збірної України Артема Федецького, який не брав участі у грі і намагався заспокоїти натовп.

Як ідеться у звіті ГУ НП, в результаті протистояння з силовиками фанати заподіяли трьом працівникам поліції тілесні ушкодження.
Інших звернень про потерпілих до поліції не надходило.

“Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань із правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство”, – повідомили в поліції.

Після повернення команд на поле матч дограли до кінця. Львів’яни відквитали один м’яч, але поступилися з рахунком 1:2.
До 1/8 фіналу Кубка України пройшло “Прикарпаття”.

Пізніше стало відомо про атаку фанатів на автобус львівської команди по дорозі додому.

У Сокільниках, що поблизу Львова, вболівальники “левів” зупинили автобус ФК “Карпати”, повідомив депутат Львівської міської ради, засновник спільноти “Варта 1” у “Фейсбуці” Ігор Зінкевич.
Фанати вимагали від футболістів пояснень.

Патруль, прибувши на виклик, спробував розібратися в ситуації. Інцидент на дорозі не припинявся, і патрульна поліція прийняла рішення викликати на допомогу “спецназ”.

Повідомляється, що людей, які перекрили дорогу автобусу та розпочали заворушення, затримали.




Варто зазначити, що це не перший випадок у поточному сезоні, коли невдоволені результатами команди вболівальники “Карпат” вступають у конфлікт із футболістами свого клубу.

Так, після домашньої гри 8-го туру з рівненським “Вересом” 10 вересня, який “Карпати” програли  1:6, фани відібрали у гравців футболки, заявивши, що ті не гідні їх носити.

Після 9 турів у чемпіонаті УПЛ “Карпати” йдуть на 10-му місці з 7 очками. Клуб відставив головного тренера-іспанця і перетасував склад.

Президент клубу “Карпати” Павло Димінський переховується у Швейцарії після смертельного ДТП.

Читайте також:
На матчі у Львові стрікер “Карпат” не зміг вибігти на поле, бо був п’яний і падав. ВІДЕО, ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.