В ОРДО зростає попит на турпоїздки за кордон, – ЗМІ

 

Серед мешканців окупованих районів Донецької та Луганської областей України (у так званих “ДНР” та “ЛНР”) зростає попит на туристичні подорожі.

На такий висновок наштовхує повідомлення російської інфогрупи “Турпром” про те, що за останній рік  лише в ОРДО більш ніж удвічі зросла кількість туристичних агенцій.

Про такі показники розповів гендиректор російської мережі турагентств “Рожевий слон” Алексан Мкртчян, який організував у Донецьку “туристичний воркшоп”.

“За підсумками візиту перше, що можна сказати – туристичне життя “Донецької народної республіки”, незважаючи ні на які обставини, успішно розвивається. У попередній наш візит до республіки, в липні минулого року, в “ДНР” налічувалося 20 турагентств. Зараз їх уже 54, причому туристичне життя розвивається не тільки в самому Донецьку, а й у таких містах як Горлівка, Харцизьк та Єнакієве”, – повідомив Мкртчян.

Він також висловив задоволення тим, що “туристична сфера зустрічає повну увагу й розуміння з боку місцевих владних структур”.

Експерт переконаний, що туризм у “ДНР” має всі можливості “стати високорентабельною сферою”.

Щоправда, в “ДНР”, є певна проблема з аеропортом. Нагадаємо, оновлений до чемпіонату Європи з футболу 2012 року Донецький аеропорт імені Прокоф’єва вже у вересні 2014-го мав такий вигляд:

донецький аеропорт вересень 5

Натомість в “Д/ЛНР” покладають надії на відкриття оновленого аеропорту в Ростові-на-Дону, заплановане на початок грудня.

За словами Мкртчяна, мешканці ОРДЛО літають переважно з Росії й переважно в безвізові країни – такі як Туреччина, Таїланд, ОАЕ, Індія.
А ще популярністю користуються тури власне в Росію та в Абхазію (яка, нагадаємо, є територією Грузії, окупованою Росією, як і український Крим).

Читайте також:
Із Ростовської області возять туристів на поля боїв “ДНР”

З огляду на вищесказане, в “ДНР” зростає й попит на туристичну освіту.

Як запевняє гендиректор “Рожевого слона”, конкурс на відповідні спеціальності – близько чотирьох осіб на місце, “причому вступають студенти не тільки з “ДНР” і “ЛНР”, а й з України, адже вчитися в Донецьку, як і раніше, престижно”.

Звісно, можна було б вважати ці заяви винятково пропагандитстькими. Але як розповідають на правах анонімності турагенти, що залишилися працювати в “Д/ЛНР”, попит на їхні послуги там і справді зріс.
Ідеться передусім про елітні тури – на Сейшели та Мальдіви, найкращі курорти Мексики, сафарі в Кенії тощо.

Зрозуміло, що купують такі поїздки не звичайні мешканці тієї самої Горлівки, а “вищі світу того” –  представники керівництва “республік” й наближені, а також високопоставлені бойовики, які збили величезні статки на грабунках та контрабанді.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна