З початку року в Україні зафіксували 72 безпілотники над військовими частинами

 

З початку 2017 року військовослужбовці Збройних сил України зафіксували 72 випадки застосування сторонніми особами безпілотних літальних апаратів у районах розташування військових частин.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ 6 жовтня.

“Затримано 26 осіб, що керували БПЛА. У окремих випадках для збиття даних апаратів застосовувалася зброя”, – зазначили у штабі.

Прес-служба ГШ розповіла зокрема про останні два випадки з виявленням дронів над військовими частинами.

Так, близько 20-ї години 3 жовтня над технічною територією військової частини, що дислокується у місті Сміла Черкаської області, було помічено проліт безпілотного літального апарату. БПЛА рухався на висоті близько 150-200 метрів і спостерігався протягом 10 секунд.
Чатовий, що помітив літальний апарат, вогонь на ураження не відкривав, тому що БПЛА перебував у секторі, де заборонено стрільбу.
Під час огляду території військової частини по маршруту руху безпілотного літального апарату було виявлено електронний маячок з автономним джерелом живлення.

Того ж дня біля військової частини, що дислокується у Чорнобаївці Херсонської області, військові затримали трьох цивільних осіб, які керували польотом безпілотного літального апарату. Після огляду БПЛА встановлено, що це квадрокоптер-іграшка без ознак носіїв технічних пристроїв відео- чи фотоспостереження.

“Генеральний штаб Збройних Сил України закликає усіх власників БПЛА не використовувати їх у районах розташування військових частин. Це дозволить уникнути ситуацій, пов’язаних зі збиттям літальних апаратів та затриманням їхніх операторів”, – наголошено в повідомленні.

Як відомо, удари безпілотників називаються однією з версій підпалу арсеналів у Балаклії, Калинівці та ін.

Читайте також:
За три роки війни зенітники знищили 21 ворожий БПЛА і модернізують “Буки”, – командувач

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна