Війна в Сирії: коаліція завдала авіаудару по асадитах біля кордону з Йорданією, під Хомсом росіяни пішли на перемир’я

 

Літаки міжнародної коаліції на чолі з США в Сирії розбомбили військову колону сил президента Башара Асада та іранських бойовиків.

Саїд Сейф, представник одного з угруповань, що входять до Сирійської визвольної армії, заявив, що удар було завдано по військових, які рухалися в напрямку табору Кебеб, розташованого за 13 км від американської військової бази “Таніф” поблизу кордону з Йорданією.

Як повідомляє турецьке агентство Anadolu, перед тим, як завдати удару, авіація коаліції зробила попереджувальні постріли. Тим не менше, колона асадитів продовжила рух.

“В результаті бомбового удару є загиблі та поранені, знищено велику кількість військової техніки”, – розповів представник поміркованої опозиції.

Тим часом, інформує турецька агенція, озброєна опозиція і сили режиму Башара Асада досягли домовленості про припинення вогню на півночі провінції Хомс, яка входить до складу однієї з чотирьох зон деескалації в Сирії.

Зустріч опозиції з російськими військовослужбовцями, що представляють режим Асада, відбулася напередодні в підконтрольному опозиції населеному пункті Дар ель-Кебіра на півночі Хомса.

У тексті угоди йдеться, що сторони домовилися про припинення військових дій і доставку гуманітарної допомоги в регіон.

Опозиція передала російській делегації список з іменами 12147 в’язнів, які утримуються у в’язницях режиму Асада.

Представник вищого комітету щодо переговорів сирійської опозиції в Хомсі Фатіх Хассун повідомив агентству “Анадолу”, що угода відповідає рішенням, прийнятим на міжсирійську переговорах в Астані.

Як відомо, ьлизько 250 тисяч мирних громадян, які проживають на півночі Хомса, протягом п’яти років перебувають в облозі сил режиму Асада.

Читайте також:
У московському госпіталі від отриманих у Сирії поранень помер полковник,
який був разом з генералом Асаповим

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна