Нобелівську премію миру-2017 отримала Міжнародна кампанія за ліквідацію ядерної зброї

 

Нобелівська премія миру 2017 року дісталася Міжнародній кампанії за ліквідацію ядерного озброєння (ICAN).
Як передає “Новинарня“, про це повідомив Нобелівський комітет 6 жовтня.

Цим рішенням закінчився Нобелівський тиждень-2017.

Зазначається, що ICAN отримала “Нобеля” за свою роботу, спрямовану на привернення уваги до катастрофічних гуманітарних наслідків будь-якого використання ядерної зброї та за першопрохідницькі зусилля для досягнення заборони такої зброї на основі договору про заборону ядерної зброї, прийнятого 7 липня 2017 року в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.

Як відомо, ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) є глобальною коаліцією громадянського суспільства, що працює над сприянням дотриманню та повному здійсненню Договору про заборону ядерної зброї.
ICAN заснована 2007 року в Мельбурні (Австралія), має штаб-квартиру в Женеві (Швейцарія). На сьогодні налічується 468 партнерських організацій ICAN в 101 країні.

Як писала “Новинарня“, 2016 року Нобелівську премію миру отримав президент Колумбії, який домовився з “Тимошенко”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна