У Раді зареєстрували аж два законопроекти щодо тимчасово окупованих територій Донбасу

 

У Верховній Раді України в середу, 4 жовтня, зареєстровано одразу два проекти щодо деокупації Донбасу – внесений президентом і депутатами з “Самопомочі”.

Як передає “Новинарня“, президентський законопроект “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях” зареєстровано під №7163.

“Тимчасова окупація Російською Федерацією територій в Донецькій та Луганській областях… є нелегітимною і не створює для Російської Федерації жодних територіальних прав”, – йдеться у статті 2 президентського законопроекту.

Також зареєстровано альтернативний депутатський проект – “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями” (№7163-1).
Його авторами є віце-спікер ВР Оксана Сироїд та низка депутатів від фракції “Самопоміч”.

Головний Комітет ВР з обох проектів – з питань національної безпеки і оборони.

Читайте також:
Геращенко: Законопроект про реінтеграцію окупованих територій
допоможе завести миротворчу місію ООН

Законопроект щодо Донбасу визнає Росію країною-агресором, а ОРДЛО – окупованим, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна