Вибухи на арсеналі в Калинівці припинилися, – ДСНС

 

Відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території військового арсеналу поблизу міста Калинівка Вінницької області не спостерігається.
Про це вранці 3 жовтня повідомляє прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що зведений піротехнічний загін ДСНС (108 осіб та 41 одиниця техніки) здійснює очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у 10-кілометровій зоні навколо арсеналу.

Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 18,3 тис. га території, продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів.

Загалом з початку виконання робіт отримано та виконано 341 заявку, виявлено та вилучено 720 вибухонебезпечних предметів.

У повному обсязі відновлено газопостачання населених пунктів. Залишається закритим рух повітряного транспорту в радіусі 5 км від міста Калинівка.

Читайте також:
Луценко: До пожежі на Калинівському арсеналі призвів закладений детонатор

Фінал НС на Вінничині: пошкоджено 2 тисячі будинків,
на розмінування піде два місяці

Як повідомляла “Новинарня“, близько 21:40 26 вересня спалахнула пожежа на складах боєприпасів (48-й арсенал ЗСУ), що розташовані біля села Сальник Калинівського району Вінницької області. Це призвело до масової детонації й розлітання снарядів.

Із Калинівки та навколишніх сіл було евакуйовано майже 30 тис. людей. Снарядами й вогнем пошкоджено 2 тис. будинків, повністю згоріли сім.
Поранення отримали двоє людей.

За фактами вибухів у Калинівці порушено справу з попередньою кваліфікацією “диверсія”.

Військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що до пожежі призвели не ДРГ і не безпілотник.

За даними міністра оборони Степана Полторака, на арсеналі під Калинівкою зберігалося 83 тисячі тонн боєприпасів, з яких 68 тисяч тонн були придатні до використання, решту складали компоненти до боєприпасів і брухт.
У ЗСУ заявили, що дві третини снарядів, які зберігалися на арсеналі, вдалося зберегти.

Станом на ранок 2 жовтня, за даними ДСНС, на території військового складу відкритих осередків горіння не було, проте спостерігалася поодинока детонація боєприпасів.

Читайте також:
“Політика приходить туди, де їй не місце”.
Що стоїть за заявами “НФ” про відставку Муженка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна