Каталонці захоплюють школи, щоб забезпечити голосування на референдумі

 

У Каталонії групи активістів, які підтримують референдум про незалежність, почали займати приміщення у деяких школах Барселони, де на 1 жовтня заплановано провести голосування.

Про це повідомляє El Pais.

Активісти планують зробити все, щоб школи протягом вихідних були відкриті, та обійти таким часом наказ Вищого суду Каталонії про закриття шкіл, де мають бути організовані виборчі дільниці.

Наприклад, у районі Грасія близько 200 осіб, переважно батьки, “захопили” школу Pau Casals.
Повідомляється, що активісти, серед яких є учні, їхні батьки, вчителі, випускники та інші, планують провести у школах дві ночі, влаштовуючи там піжамні вечірки, ігри, воркшопи тощо.

“Інцидентів ніяких не сталося. Діти граються, а батьки організовують заходи на вихідні”, – пояснили представники комісії, створеної групою батьків.

Як відомо, у неділю, 1 жовтня, в Каталонії заплановано референдум про незалежність від Іспанії. Офіційний Мадрид обіцяє не допустити його проведення.

Читайте також:
Мадрид візьме під контроль дільниці каталонського референдуму.
Барселона – за мирне голосування

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна