Дружківка і Покровськ українізували всі вивіски. Та отримали 50 млн. грн. призу від ДонОДА

 

Дружківка та Покровськ стали першими містами Донеччини, які переклали всі вивіски у своєму місті українською мовою й відтак отримають призові кошти від обласної держадміністрації.

Результати конкурсу, оголошеного у травні, оприлюднили сьогодні на обласній колегії, про що повідомив голова ОДА Павло Жебрівський.

“Відповідно, як і обіцяв, Дружківка додатково отримує 30 млн. грн., Покровськ – 20 млн. грн. з обласного бюджету.
Усі наступні міста, які “українізують” вивіски у своєму місті, отримають по 10 млн. грн. з обласного бюджету”, – написав Жебрівський на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Фотогалерея українізованої Дружківки (гортайте):

Дружківка - Улибка Дружківка - Апетит Дружківка - вивіски
<
>

Він зазначив, що премій по 10 млн. грн. для міст Донецької області буде стільки, скільки міст “українізується”.

“Переклав усі вивіски – отримай додаткові мільйони на розвиток міста. Результати старань місцевих громад перевірятиме спеціальна комісія”, – пояснив Жебрівський.

“А за Дружківку та Покровськ я тепер спокійний: “зелені чєловєчкі з-за порєбріка” там вже не заблудяться. На кожній вулиці, установі та найменшій крамничці видно: тут – Україна. Була, є і буде!” – додав голова області.

Читайте також:
Жебрівський: Російська мова – інструмент гібридної війни проти України.
Як колись “невинна” георгіївська стрічка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна