Ігри нескорених: після двох днів стартів в українців повний комплект нагород

 

На змаганнях “Ігри нескорених” (Invictus Games) у Торонто українська збірна здобула перші медалі.

У легкоатлетичній дисципліні штовхання ядра IF4, фінал якої відбувся 24 вересня за місцевим часом, “бронзу” виборов колишній військовослужбовець Збройних сил України, а нині — лейтенант Національної поліції України із Луцька Сергій Торчинський.

Як передає “Новинарня“, волинянин штовхнув снаряд на 13.71 м. “Золото” і “срібло” – у Нейта Біаса (США, 14.01 м) та Брюса Меттьюса (Канада, 13.80 м) відповідно.

Уже 25 вересня діючий військовий Олег Зімніков, якому за два тижні виповниться 30 років, виграв першу золоту нагороду українців на “Іграх нескорених”. Сержант ЗСУ показав результат 4:33.78 на дистанції 1500 метрів IT7, випередивши француза і новозеландця.
Павло Будаєвський у цій дисципліні став восьмим.

У фіналі забігу на 400 метрів IT7 Олександр Ткаченко прибіг до “срібла” з часом 0:54.54. Він поступився лише австралійцеві Крісу Лейну (0:53.90), повідомляє сайт змагань.
Зімніков у цьому забігу фінішував четвертим, поступившись бронзовому медалісту з Нової Зеландії менш як 0.6 сек.

На 200-метрівці Ткаченко теж посів четверту сходинку (25.28 сек.).

Уповноважений президента з питань реабілітації ветеранів АТО Вадим Свириденко, який під Дебальцевим втратив обидві руки й обидві ноги, теж змагається в Торонто – бігає на протезах. У фіналі забігу на 1500 метрів він посів сьоме місце (7:19.78).
Ще один українець, Юрій Писарчук, став тут п’ятим (6:28.07).

Читайте також:
Порошенко і Трюдо в Торонто привітали українську команду “Ігор нескорених”

“Ігри нескорених” (англ. Invictus Games) — міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців, працівників силових органів та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час виконання службового обов’язку.

Перші Invictus Games, засновані британським принцем Гаррі, відбулися 2014 року в Лондоні. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри в Орландо, а у 23-30 вересня у 2017 року “Ігри нескорених” приймає Торонто (Канада).

У змаганнях братимуть участь 17 національних команд, загалом 550 учасників.

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в “Іграх нескорених”.

15 українських атлетів змагаються у таких видах спорту: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах та велоспорт на шосе.

Читайте також:
Порошенко хоче провести міжнародні Invictus games у Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.