У зіткненні з ворожою ДРГ на Луганщині загинув 26-річний Роман Довгий

 

23 вересня 2017 року в районі проведення антитерористичної операції на сході України загинув боєць Першого гірського штурмового відділення військової частини А3715, 26-річний Роман Довгий із Первомайська Миколаївської області.

Ім’я загиблого бійця повідомила в понеділок, 25 вересня, на своїй сторінці у “Фейсбуці” 10-та Окрема гірсько-штурмова бригада.

“Незважаючи на «перемир’я», ми зазнаємо бойових втрат… У зіткненні з ворожою ДРГ загинув старший солдат Довгий Роман Сергійович. Вічна пам’ять захиснику України”, – йдеться у повідомленні.

Роман отримав смертельне кульове поранення на Луганському напрямі біля Новоолександрівки – як повідомляв прес-центр штабу АТО, близько 4-ї години ранку бойовики відкрили по позиціях ЗСУ вогонь зі стрілецької зброї.

Адміністрація Первомайської міськради висловила співчуття рідним та близьким загиблого бійця.

“Первомайськ втратив у зоні АТО ще одного Героя. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким з приводу непоправної втрати! Світлий спомин про мужнього сина рідної землі завжди житиме у серцях земляків”, – йдеться у повідомленні міськради.

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на сході України формально триває триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим на деякий час скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь.
За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат – ні загиблих, ні поранених.

7 вересня один воїн ЗС України загинув під Авдіївкою – 37-річний Ігор Телюк із 72 омбр.
9 вересня під Красногорівкою загинув Максим Кривиденко, снайпер 28 омбр, який 2014 року був заручником окупантів у Криму.
14 вересня біля шахти “Бутівка” загинув екс-“донбасівець” Сергій Альмужний із 72 омбр.

Крім того, 30 серпня під Мар’їнкою загинув Геннадій Левицький “Зона”, боєць УДА, а 6 вересня – Олег Динька “Єгер” з ДУК “Правий сектор”, обидва з нелегалізованих збройних формувань.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна