Доба АТО: 18 обстрілів, один загиблий, міномет під Кам’янкою

 

За минулу добу, 23 вересня, незаконні збройні формування 18 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Під час 10 обстрілів, коли виникала пряма загроза життю українських військових, сили АТО відкривали вогонь у відповідь. Унаслідок бойових дій загинув один український захисник, повідомляє прес-центр штабу операції.

На Луганському напрямку близько 4-ї ранку ворог відкрив вогонь зі стрілецької зброї поблизу Новоолександрівки. Наші військові симетрично відповіли ворогу. У результаті цього протистояння отримав смертельне кульове поранення один український воїн.
Після 18:00 бойовики тричі починали обстріли з різних видів гранатометів у районі Кримського, а великокаліберний кулемет бив на околицях Новтошківського.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні угруповання тричі били з гранатометів та великокаліберних кулеметів по захисниках Авдіївської промзони. З цієї ж зброї окупанти обстрілювали наші укріплення поблизу шахти “Бутівка” і Світлодарська. А у районі Кам’янки, під час майже двогодинного обстрілу, бойовики застосовували міномет калібру 82 мм. Крім того, наприкінці доби під ворожий вогонь зі стрілецької зброї двічі потрапили опорні пункти сил АТО на підступах до Невельського.

На Приморському напрямку факти застосування противником гранатометів зафіксовані поблизу Гнутового й Водяного. Поблизу Павлополя й Широкиного працювали великокаліберні кулемети незаконних збройних формувань.

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на сході України формально триває триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим на деякий час скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь.
За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат – ні загиблих, ні поранених.

7 вересня один воїн ЗС України загинув під Авдіївкою – 37-річний Ігор Телюк із 72 омбр.
9 вересня під Красногорівкою загинув Максим Кривиденко, снайпер 28 омбр, який 2014 року був заручником окупантів у Криму.
14 вересня біля шахти “Бутівка” загинув екс-“донбасівець” Сергій Альмужний із 72 омбр.

Крім того, 30 серпня під Мар’їнкою загинув Геннадій Левицький “Зона”, боєць УДА, а 6 вересня – Олег Динька “Єгер” з ДУК “Правий сектор”, обидва з нелегалізованих збройних формувань.

Читайте також:
Чи штрафують бійців АТО за вогонь по сепарах?
Санта збирає на абонемент, штаб реагує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.