Для бійців ЗСУ розробили зручний і сучасний маскувальний костюм

 

Для військовослужбовців Збройних сил України розробили новий маскувальний костюм.

Про це повідомляє Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ на офіційній сторінці у “Фейсбуці“.

Виріб отримав назву Індивідуальний маскувальний комплект (ІМК).

“Даний виріб буде позиціонуватись як снайперський, але він входить до Бойового спеціального комплекту (БСК) і його видаватимуть військовослужбовцям відповідно до їх спеціальності”, – пояснюють в управлінні.

Наголошується, що основними аспектами ІМК є “продуманість та великі можливості щодо маскування”. Вільна конструкція комплекту забезпечує максимальну свободу рухів, приховує контури людини, дозволяє використовувати його як верхній одяг. Майже по всій поверхні комплекту розміщена швартувальна сітка, за допомогою якої можливо замаскувати себе згідно поставлених завдань, місцевості та погодних умов. У комплект входять куртка, штани та накидка.

Зазначається, що маскувальний комплект розроблений після вивчення й аналізу наявних аналогів, а також зважаючи на побажання самих снайперів різних частин та родів військ.

“Кишені, отвори, вентиляція, застібки та їх розміщення розроблені відповідно до анатомічних вимог та мобільних завдань снайперів. Манжети рукавів подовжено, вони приховують майже всю долоню. Маскувальна сітка капюшону захищає від паразитів, добре маскує снайпера та основну частину зброї. В штанах передбачені отвори для швидкого доступу до підкостюмного простору (до спорядження). Наявність еластичних шнурів та фіксаторів дозволяють підігнати костюм під себе”, – йдеться в описі.

Окремо згадується про маскувальну накидку, розроблену спеціально для тих завдань, коли не потрібен весь костюм, а потрібно приховати лише верхню частину тіла. Як зазначають розробники, вона набагато легша та мобільніша за верхню картку, але має такі самі функціональні можливості, хоча це тільки рукави та капюшон.

“Наразі очікуємо фінансування і закупівлю цього комплекту. Снайпери точно будуть радіти, а ми і далі продовжуємо реформувати, змінювати та вдосконалювати ЗСУ”, – зазначено в повідомленні.

Також повідомляється, що ІМК шитимуть у чотирьох кольорах: мм-14, олива, койот та варан ЗСУ.

Читайте також:

Міноборони показало новий одяг для військових ЗСУ на зиму. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.