Суддів із Дніпра, які привезли хабар голові САП, арештували на два місяці із заставою. ВІДЕО

 

Печерський райсуд Києва 23 вересня обрав запобіжний захід – 60 днів арешту із заставою 5 млн. грн. – для суддів Кіровського районного суду Дніпра, яких затримали на спробі дати хабар керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назарові Холодницькому.
Про це “Новинарні” повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Підозрювані – голова Кіровського суду Підберезний Геннадій Анатолійович та колишня суддя цього суду Овчаренко Наталія Григорівна.

Як повідомляла “Новинарня“, навесні Овчаренко була затримана за отримання хабара й перебувала під домашнім арештом із контрольним засобом – браслетом на нозі, але і в такому вигляді приїхала до Києва в САП, імовірно, щоб уже дати хабара за вирішення своєї справи.

Наталя Овчаренко з’явилася на засідання Печерського райсуду про обрання запобіжного заходу в оточенні трьох захисників, ідеться в сюжеті  ТСН. Одна з них – теж колишня працівниця того самого суду Дніпра, і теж зі скандалом звільнена за порушення присяги. Нині вже в ролі адвоката заявляє, що колегу “підставили”.
Про те ж саме говорить і сама Овчаренко, яка запевняє, що до голови САП приїхала тільки запитати, чому не вирішується справа про її перше хабарництво – ще у квітні Овчаренко затримали при отриманні 30 тисяч доларів.

“У тюрмі я просто помру! Я вас прошу: виявіть милосердя до мене, виберіть мені запобіжний захід, не пов’язаний із позбавленням волі! У мене зараз нічний домашній арешт – посильте його”, – просить 58-річна Наталя Овчаренко, вказуючи на свій діабет, “порушені” нирки й печінку, а також на набожність (закінчила Ужгородську школу богослів’я).

Вона зізналася також, що перш ніж іти до головного антикорупційного прокурора, радилася з ворожкою. Однак, попри передбачення, справи з Холодницьким владнати не вдалося.

Екс-суддя стверджує, ніби це голова САП просив суддів принести хабар.

Канал “24” уточнює, що  Овчаренко позбавили статусу судді в серпні цього року.

Суддя Наталія Овчаренко в суді як підозрювана

Екс-суддя тепер просить дати їй можливість піти на пенсію з роботи та усамітнитися послушницею в монастир.

На жалісні почуття тиснув і голова Кіровського суду Геннадій Підберезний, котрий говорив, що “страждає серцем”, у нього немає нирки, натомість є малолітня дитина.

Однак Печерський райсуд відправив дніпровських колег за ґрати на два місяці (з альтернативою – внести заставу по 5 млн. грн. кожному).

У разі доведення їхньої провини Овчаренко та Підберезному загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 вересня співробітники СБУ та Генпрокуратури затримали в кабінеті керівника САП Назара Холодницького двох суддів із Дніпра під час передачі першої частини хабара (50 тис. доларів) із загальної обіцяної суми 300 тис. доларів.

Фото СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна