Голові САП Холодницькому принесли багатотисячний хабар. СБУ “накрила”. ФОТО

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генпрокуратурою викрили двох суддів з Дніпропетровщини, які принесли хабар у розмірі 300 тисяч доларів керівникові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Як передає “Новинарня“, про це ввечері 21 вересня повідомила прес-служба СБУ.

“Правоохоронці встановили, що голова одного з райсудів Дніпра вирішила «допомогти» підлеглому судді уникнути кримінальної відповідальності за раніше викритим фактом отримання хабара, який розслідує Національне антикорупційне бюро України”, – ідеться в поідомленні.

Співробітники СБУ задокументували, що голова райсуду вийшов з “пропозицією вирішити питання” на керівника САП.

“Назар Холодницький відразу звернувся з відповідною заявою до Генпрокуратури”, – підкреслили в Службі.

Співробітники СБ України затримали обох суддів у Києві в кабінеті керівника САП під час передачі першої частини хабара у розмірі 50 тисяч доларів.

Фото СБУ

“Показово, що одна із суддів, перебуваючи під слідством, вчинила нове кримінальне правопорушення. Адже до неї був застосований запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю та забороною відлучатися із населеного пункту, в якому вона проживає”, – підкреслили в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (“давання хабар”, карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої).

Обох суддів затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо оголошення їм про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають невідкладні слідчі дії.

Читайте також:
НАБУ й СБУ затримали на хабарі двох суддів у Дніпрі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна