НАБУ й СБУ затримали на хабарі двох суддів у Дніпрі

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з прокурорами САП та оперативниками СБУ затримали заступницю голови одного з районних судів м. Дніпра та суддю цього ж суду. Про це повідомляє “Новинарня” з посланням на прес-службу НАБУ.

Суддів затримали 19 квітня за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 та ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (“одержання хабара” та “зловживання впливом”).

Зазначається, що заступницю голови райсуду спіймали на гарячому — під час отримання частини неправомірної вигоди.

“За версією слідства, ця суддя за попередньою змовою з іншим суддею цього ж суду вимагали від обвинувачених неправомірну вигоду в розмірі 30 тис. доларів США за винесення рішення про обрання їм покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.
Гроші передавались кількома траншами. Під час передачі одного з них у розмірі 1 тис. доларів детективи й затримали суддю”, – ідеться в повідомленні НАБУ.

Двом затриманим служителям Феміди готуються повідомлення про підозру.

У Бюро нагадали, що право затримувати суддів під час або відразу ж після вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину надають Конституція України (ст. 126) та Закон України “Про судоустрій і статус суддів” (п. 2 ч. 2. ст. 49).

Читайте також:
Адвокат Майдану:
ВРП і прокуратура в ручному режимі поновили суддівську недоторканність

На хабарі погорів суддя Солом’янського райсуду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна