Вибухи в Донецьку: підірвали авто “віце-прем’єра ДНР” Тимофєєва “Ташкента”

 

У центрі окупованого Донецька вранці в суботу, 23 вересня, сталися два вибухи.
Про це повідомила російська інформагенція “Інтерфакс”.

Зокрема, офіційний сайт бойовиків “ДНР онлайн” повідомив, що о 8:30 на перетині проспекту Миру і вулиці Ульріха вчинено замах на так званого “заступника голови ради міністрів ДНР”, “міністра доходів і зборів” Олександра Тимофєєва.

Як відомо, Тимофєєв, позивний “Ташкент”, або Саша Ташкент, є одним із найближчих діячів в оточенні ватажка “ДНР” Олександра Захарченка, фактично “скарбником ДНР”.

“Як повідомляють джерела, за попередніми даними, загалом в результаті вибуху постраждали вісім осіб. Місце події оточене. На місці перебувають співробітники “силових відомств ДНР”.
За останніми даними, в прес-службі “міністерства доходів і зборів ДНР” не підтвердили, що Олександр Тимофєєв постраждав під час вибуху”, – ідеться на провідному сайті угруповання.

За іншими даними, оприлюдненими на сайтах “ДНР”, стан “міністра” Олександра Тимофєєва – важкий.

Російське агентство РІА “Новости” інформувало, що “герой ДНР” Олександр Тимофєєв госпіталізований “у критичному стані”.

За інформацією джерел “Новостей Донбасса” в угрупованні “ДНР”, для надання допомоги Тимофєєву викликані лікарі з російського Ростова-на-Дону.
Зазначається, що стан здоров’я “міністра” не дозволяє доставити його в Росію.

Як передають “Новости Донбасса”, один із ватажків бойовиків “ДНР” Павло Губарєв також заявив, що Тимофєєв доставлений в лікарню у важкому стані.
Він додав, що для замаху було задіяно спрямований вибух МОН-90.

За даними ЗМІ бойовиків, другий із вибухів був спробою замаху на “співака і військового кореспондента” Володимира Пшеничного, який зараз перебуває під охороною.

За повідомленням видання “Остров” з посиланням на пости місцевих жителів у сецмережах, нібито підірвали “міністерський” Lexus і ще одну машину.

“Новости Донбасса” пишуть, що ватажоу “ДНР” Олександр Захарченко посилив свою охорону після замаху на Тимофєєва.

Заочний суд в Україні

Варто зазначити, що прокуратура Донецької області ще в березні 2016 року направила до суду обвинувальний акт для заочного засудження так званого “міністра доходів і зборів ДНР” – Олександра Тимофєєва на прізвисько Ташкент.

У листопаді 2015 року ЗМІ повідомляли про його арешт іншим крилом бойовиків, але невдовзі це було спростовано.

Українська прокуратура доводить, що, перебуваючи на “посаді” в “уряді ДНР” по теперішній час, посібник терористів надає злочинні накази щодо здійснення незаконного стягування грошових коштів з юридичних та фізичних осіб, підприємців у вигляді податку на прибуток та акцизного податку, які відраховуються до “республіканського бюджету”, а також інших видів податків

Таким чином, роблять висновок у прокуратурі, своїми діями обвинувачуваний порушує конституційні права громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території Донецької області.

Через те, що правопорушник перебуває на непідконтрольній українській владі території та не з’являється на допити до слідчого, прокуратурою було прийнято рішення про передачу справи Тимофєєва до суду для заочного засудження.
Відтак Тимофєєву загрожує до 15 років позбавлення волі.

Хто такий Ташкент

За даними ЗМІ, на окупованих територіях Сашу Ташкента відомий як “головний рейдер ДНР”, “бєзпрєдєльщик”, що завдяки здобуткам на посаді “міністра зборів і доходів” увійшов до неформального списку найбагатших людей ОРДЛО.

Він народився на Ставропіллі (РФ) 1971 року, але сім’я вже 1972 року переїхала в Донецьк, тож Тимофєєв вважається корінним донеччанином.

У 1989-1993 роках навчався в Ташкентському і Далекосхідному (Благовєщенськ) вищих загальновійськових командних училищах.

У 1996 році, після двох років роботи начальником служби безпеки на алмазному заводі в Якутську. повернувся в Донецьк.
У 1997 році створив першу кабельну мережу в Донецьку та заснував компанію “ДонСатТВ”.

2012 року закінчив Донецький інститут підприємництва (ДІП), “менеджер економіки”.

З початку сепаратистських проявів та російської агресії проти України став до лав бойовиків “ДНР”.
Очолював штаб бандформування “Оплот”. За деякими даними, брав участь у бойовому зіткненні в Донецькому аеропорту 26 травня 2014 року.

У листопаді 2014 року призначений так званим “депутатом народної ради ДНР від фракції “Донецька Республіка” та “міністром доходів і зборів ДНР”.
Із квітня 2016 року – “заступник голови ради міністрів ДНР”. Координує роботу шести міністерств, які працюють в економічному блоці ОРДО.




За даними ЗМІ, вони родичі з Олександром Захарченком по лінії першої дружини Ташкента.
Тимофєєв в курсі всіх “чорних” схем Захарченка, і навпаки.

“Схема рейдерства [Тимофєєва] вкрай проста: в “міністерстві” реєструють підприємство з такою ж назвою, на яке націлилися, потім озброєні бойовики з посвідченнями співробітників “міністерства” його захоплюють, виносячи все, аж до телефонних апаратів, а потім все це потім продає нове підприємство. Об’єкти, які опинилися під повним або частковим контролем Тимофєєва, такі: ТОВ “Мультиторг” (“Амстор”), шахти ім. Кисельова (Торез), ім. Засядька. Зазіхав Ташкент і на підприємство “Макіїввугілля”, – писав “Апостроф” у травні 2016 року.

“За його участю був «віджатий» бензин, що поставляється підприємствами бізнесмена-втікача Сергія Курченка окремим представникам керівництва сепаратистів по передоплаті, тим самим було присвоєно палива на суму $800 тис.”, – писав сайт Crime-ua.

Тоді деякі ЗМІ повідомляли про смерть Ташкета від цукрового діабету, однак ці дані не підтвердилися.

ОНОВЛЕНО. Підрив у Донецьку авто з Олександром Тимофєєвим було інспіровано для уникнення відповідальності за розтрати перед кураторами з Росії.
Такий висновок поширив народний депутат України, координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук.

Читайте також:
Бойовик Моторола загинув від вибуху в ліфті в Донецьку

У Луганську підірвали другий пам’ятник бойовикам “ЛНР” за два місяці. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна