В Україні вперше судитимуть “міністра ДНР”. Заочно

 

Прокуратура Донецької області наприкінці минулого тижня направила до суду обвинувальний акт для заочного засудження так званого “міністра доходів і зборів ДНР”.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

За даними з сайтів терористичного угруповання, керівником “міністерства доходів і зборів ДНР” є Олександр Тимофєєв. Цього діяча на прізвисько Ташкент називають одним із найбільш наближених до ватажка “ДНР” Олександра Захарченка.
У листопаді минулого року ЗМІ повідомляли про його арешт іншим крилом бойовиків, але невдовзі це було спростовано.

Під час слідства прокуратурою Донеччини встановлено, що в листопаді 2014 року 45-річний житель Донецька за власною ініціативи вступив до лав терористичної організації “ДНР, обійнявши так звану посаду “міністра доходів і зборів ДНР”.

Перебуваючи на зазначеній “посаді” по теперішній час, посібник терористів надає злочинні накази щодо здійснення незаконного стягування грошових коштів з юридичних та фізичних осіб, підприємців у вигляді податку на прибуток та акцизного податку, які відраховуються до “республіканського бюджету”, а також інших видів податків.
Також “міністр” надає накази на проведення перевірок на підприємствах, установах і в організаціях, на застосування фінансової відповідальності за встановленні порушення тощо.

Таким чином, роблять висновок у прокуратурі, своїми діями обвинувачуваний порушує конституційні права громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території Донецької області.

Через те, що правопорушник перебуває на непідконтрольній українській владі території та не з’являється на допити до слідчого, прокуратурою прийнято рішення про передачу справи Тимофєєва до суду для заочного засудження.

“Обвинувачуваному загрожує до 15 років позбавлення волі”, – констатує прес-служба прокуратури.

Читайте також:
Мешканці “ДНР” виходять на мітинги протесту проти кадрових рішень Захарченка

Завдяки хакерам стало відомо, скільки й куди “ДНР/ЛНР” продає вугілля та металу

Суд у Краматорську відмовився арештувати поліцейського-зрадника,
який працював на терористів “ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна