Доба АТО: 27 обстрілів, поранений під Невельським

 

Внаслідок бойових дій у п’ятницю, 22 вересня, один військовий ЗС України отримав поранення. Про це йдеться у зведенні штабу АТО.
Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 27 разів порушили перемир’я. “Українські військові 19 разів жорстко відповідали ворогу із зброї, не забороненої мирними домовленостями”, – заявили у штабі.

Донецький напрямок. З початку доби 22 вересня противник декілька разів з гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілював Авдіївську промзону та підступи до Зайцевого.

Близько 9-ї години ранку, внаслідок ворожого вогню зі стрілецької зброї, біля Невельського отримав поранення один український захисник. Зараз він перебуває у військово-медичному лікувальному закладі, стан його здоров’я задовільний.

Після 18:00, увечері і вночі, бойовики тричі били з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у районі Авдіївської промзони та Кам’янки. З цієї ж зброї двічі російські найманці відкривали вогонь на околицях Зайцевого і Невельського. Також під обстрілами ворога опинились наші опорні пункти поблизу шахти Бутівка і Пісків.

На Приморському напрямку близько 13-ї години окупанти били із мінометів калібрів 120 та 82 мм по опорних пунктах ЗСУ біля Красногорівки. Також двічі під вогонь з гранатометів різних видів потрапили укріплення сил АТО поблизу Талаківки.
Увечері противник застосовував автоматичні гранатомети біля Водяного, а кулемети – неподалік Гнутового. Крім того, під кулеметний вогонь бойовиків потрапили укріплення сил АТО на підступах до Талаківки і Павлополя.

На Луганському напрямку ще вночі бойовики випустили дві міни калібру 82 мм та били з гранатомета поблизу Кримського. Наприкінці доби на Луганщині зберігалася тиша.

Читайте також:
“Боятися – це нормально”. В окопах Авдіївської “промки”
бійців навчали контролювати емоції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна