Новим військовим прокурором сил АТО став закарпатець Олег Ціцак

 

Генеральний прокурорЮрій Луценко у Краматорську на Донеччині в четвер, 21 вересня, представив нового військового прокурора сил АТО. Ним став підполковник юстиції Олег Ціцак.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу ГПУ.

Луценко охарактеризував новопризначеного прокурора Військової прокуратури сил антитерористичної операції як “дієвого і активного керівника” та висловив переконання у його здатності правильно організувати роботу.

Серед основних завдань Ціцака генпрокурор наголосив звернути увагу на прискорення реалізації Закону України “Про амністію у 2016 році” та завершити його виконання до кінця жовтня.

Також очільник ГПУ доручив прокурору сил АТО проконтролювати соціальні виплати військовослужбовцям, “перевірити дотримання соціальних стандартів, гарантованих законом, для ветеранів, учасників бойових дій”.

“Необхідно звертати увагу на ставлення до населення, ми маємо його відвойовувати не менше, ніж територію”, – наголосив також Юрій Луценко.

Генпрокурор зазначив, що нещодавно за ініціативи головного військового прокурора введено більш чітку систему фіксування обстрілів, руйнувань, поранення цивільних.

“Хочу подякувати за цю роботу – кожен обстріл зафіксований, обґрунтований, обрахований, кожен поранений, кожне руйнування, тощо. Це дуже важливо”, – зауважив Луценко.

Присутній на заході голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у свою чергу відзначив нормальний рівень співпраці з військовою прокуратурою сил АТО та прокуратурою Донецької області, пообіцяв надавати допомогу та співпрацювати у виконанні спільних завдань.

Новопризначений військовий прокурор сил АТО Ціцак подякував за довіру та пообіцяв докладати максимум зусиль у своїй роботі. Він заявив, що припинення розкрадання бюджетних коштів на війні стане одним з основних напрямів роботи.

Ціцак Олег Васильович народився місті Мукачево Закарпатської області 7 червня 1975 року. У 1997 році закінчив Ужгородський державний університет за спеціальністю “правознавство”.
Працював у Державній податковій інспекції; в органах судової влади: помічником голови обласного суду Закарпаття, суддею Мукачівського і Ужгородського міських судів; у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій.
З червня 2015 року обіймав посаду військового прокурора Ужгородського гарнізону. З липня по серпень 2015 року тимчасово виконував обов’язки прокурора військової прокуратури Донецького гарнізону, після цього був військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України.

Як інформувала “Новинарня“, на початку 2016 року військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика НАБУ викрило на незаконному мільйонному збагаченні.
У нього з цивільною дружиною виявили кілька квартир у центрі Києва, дорогі авто тощо.
Попри це, у квітні 2017 року генпрокурор перевів Кулика з посади прокурора АТО на посаду заступника начальника департаменту міжнародно-правового співробітництва ГПУ.
Як з’ясували ЗМІ, наступник Кулика на посаді прокурора АТО – Олег Сенюк – разом із родиною також мають підозріло великі статки і коштовну нерухомість.

Читайте також:
Поновився суд щодо незаконного збагачення прокурора АТО Кулика.
Його захищає Чорновол

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна