Обшуки на Херсонщині: затримані вісім іноземців з арсеналом зброї

 

Співробітники карного розшуку поліції Херсонщини отримали інформацію про те, що мешканці одного села Чорнобаївка Білозерського району можуть бути причетні до скоєння розбійного нападу. В результаті санкціонованих обшуків поліцеські виявили та вилучили арсенал зброї та боєприпасів, затримано вісьмох уродженців інших держав.

Як повідомив начальник ГУ Нацполіції в Херсонській області Артур Мєріков, до викриття зловмисників, окрім працівників карного розшуку, були задіяні бійці підрозділу КОРД та роти поліції особливого призначення ГУ НП. До затримання були залучені представники міграційної та прикордонної служб.

Як інформує відділ комунікації ГУ НП Херсонщини, затримані уродженці іноземних держав – віком від 28 до 45 років.

Під час обшуку в домоволодінні поліцейські виявили та вилучили саморобний вибуховий пристрій, автомат Калашникова АК-74У, снайперську гвинтівку, гвинтівку іноземного виробництва “ТІККА”, три пістолети марки “Глок”, пістолет Макарова та понад 500 набоїв до зброї, шість гранат, глушники, тепловізори, прилади нічного бачення, військову форму, балаклави та грошові кошти, “отримані злочинним шляхом”, у сумі понад 36 тисяч доларів США.

“Також у затриманих виявлені особисті документи, які викликають сумнів у справжності”, зазанчили в поліції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – “незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”.

Підозрювані затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Проводяться необхідні слідчі дії.

Читайте також:
Нова чиновниця міськради Херсона оригінально потролила
начальника ДЗЕ поліції, який вимагає 3% відкату

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна