Винесено вироки 23 СБУшникам, які “заробляли” на бізнесменах, – Грицак

 

Судами винесено 23 обвинувальні вироки співробітниками Служби безпеки України, які “заробляли” на бізнесі, ще 55 – повідомлено про підозру.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, про це заявив голова спецслужби Василь Грицак на зустрічі з бізнес-омбудсменом Альгірдасом Шеметою 11 вересня.

Зазначається, що Шемета і Грицак підписали меморандум про партнерство та співробітництво між двома структурами.

“Ми рішуче очищуємо власні ряди від бажаючих «заробити» на бізнесі. Відкрито 84 кримінальних провадження, судами різних інстанцій винесено 23 обвинувальні вироки, повідомлено про підозру 55 співробітникам Служби, направлено до суду матеріали ще за 16 кримінальними провадженнями”, – сказав Василь Грицак.

У повідомленні не зазначено, якого періоду стосується оприлюднена статистика.

“СБУ не ставить за мету боротися з бізнесом, але у держаних інтересах ми мусимо зупиняти роботу тих, хто працює на ворога”, ‒ наголосив Василь Грицак.

“Альгірдас Шемета підкреслив, що з усієї кількості скарг лише три відсотки  стосуються СБУ. Він також відзначив, що Служба є однією з найсумлінніших в плані виконання рекомендацій Ради бізнес-омбудсмена з 95-відсотковим результатом”, – передає прес-центр СБУ.

Читайте також:
Подорожчання автогазу: Грицак пообіцяв перевірити звинувачення
щодо втручання СБУ в бізнес

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна