Подорожчання автогазу: Грицак пообіцяв перевірити звинувачення щодо втручання СБУ в бізнес

 

Голова Служби безпеки Василь Грицак у середу, 30 серпня, зустрівся з народними депутатами, які цього дня провели мітинг під будівлею СБУ, звинувачуючи спецслужбу в тиску на бізнес в інтересах певних бізнес-кіл.
Про це повідомив у “Фейсбуці” нардеп від БПП Мустафа Найєм.

“За результатами зустрічі домовилися на наступному тижні організувати першу зустріч бізнес-омбудсмена, представників бізнесу, членів парламенту та співробітників профільних підрозділів СБУ, за результатами якої створити постійно діючу групу з відкритою повісткою про конкретні випадки конфліктів між СБУ і бізнесом. Голова Служби обіцяв особисто бути присутнім на регулярних зустрічах і давати оперативну оцінку діям своїх підлеглих”, – написав Найєм.

“Крім цього, голова Служби доручив з’ясувати всі деталі розслідувань, ініційованих щодо газотрейдерів Головним управлінням по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю [СБУ], очолюваного Павлом Демчиною. Результати перевірки будуть оприлюднені”, – зазначив нардеп.

“Ми ж зі свого боку зберемо всі матеріали за фактами втручання СБУ в роботу бізнесу і передамо у військову прокуратуру з вимогою провести розслідування щодо Павла Демчини і його підлеглих”, – стверджує Найєм.

Мітинг біля стін СБУ проводили народні депутати Сергій Лещенко, Мустафа Найєм і Світлана Заліщук. Вони звинувачують СБУ у створенні монопольного становища на ринку автомобільного газу, у штучному витісненні з ринку незалежних від влади гравців, наслідком чого стало різке подорожчання цього виду палива – з 10 до майже 17 грн/літр.
Як стверджує Лещенко, вигоду від цих дій СБУ отримали трейдери, пов’язані із владою і Віктором Медведчуком.

Читайте також:
Гройсман доручив “змінити цінову картину” щодо автогазу

Найєм: Нас чекає газовий бунт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна