Тенісистка Еліна Світоліна встановила рекорд України – третє місце світового рейтингу

 

Тенісистка Еліна Світоліна встановила абсолютний рекорд України за місцем перебування у світовому рейтингу, як WTA, так і ATP.

Із понеділка, 11 вересня 2017 року, нове найвище досягнення українців – третій номер у світовому табелі про ранги.

Світоліна перевершила досягнення Андрія Медведєва, яке протрималося більше 13 років: у травні 1994 року киянин був четвертим у рейтингу АТР.

Як відзначає “Новинарня“, допис у “Фейсбуці” про своє нове звершення колишня одеситка, яка тепер представляє Харків, зробила українською мовою: “Дуже щаслива піднятися на нову сходинку своєї кар’єри. Спасибі всім моїм вболівальникам #FamEli? за теплі слова, які мотивують мене і додають сил! Цей неймовірний сезон триває, рухаємося далі!?”

Першим номером світового рейтингу WTA стала іспанка Гарбіньє Мугуруса (+1), друга – Симона Халеп із Румунії (0).
На четвертій сходинці тепер Кароліна Плішкова з Чехії, яка досі була першою.

Ще один крок угору в рейтингу Світоліна зробила після виходу в четвертий раунд відкритого чемпіонату США.

Як писала “Новинарня“, четвертою ракеткою світу Еліна стала 14 серпня, перемігши на великому турнірі Rogers Cup у Торонто.

В активі Еліни Світоліної 2017 року – п’ять виграних турнірів WTA, з яких три – престижної серії Premier 5, що поступається лише турнірам серії Великого Шолома (титули в лютому Дубаї, у травні в Римі, у серпні в Торонто).

Варто також зазначити, що на US Open, який завершився 10 вересня, 15-річна українська тенісистка Марта Костюк разом із 16-річною представницею Сербії Ольгою Данилович виграли парний титул серед юніорів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна