Після виграшу турніру в Торонто Еліна Світоліна повторила рейтинговий рекорд українського тенісу. ФОТО

 

У новому рейтингу WTA (Жіноча тенісна асоціація) українка Еліна Світоліна піднялася з п’ятого на четверте місце.

Таким чином 22-річна харків’янка повторила рекорд України за висотою положення у світових професійних рейтингах, який досі належав Андрію Медведєву (4-й рядок АТР у травні 1994 року).

Станом на 14 серпня у Світоліної в одиночному рейтингу WTA – 5650 очок. Більше лише в Кароліни Плішкової (Чехія, 6940), Симони Халеп (Румунія, 6150) та Анжелік Кербер (Німеччина, 5730).

Просування в рейтингу стало можливе після виграшу Еліною Світоліною представницького турніру Rogers Cup у Торонто (відкритий чемпіонат Канади).

У неділю українка у фінальному матчі здолала екс-першу ракетку світу Каролін Возняцьки, яка тепер п’ята у світовому рейтингу – 6:4, 6:0.

По ходу турніру Світоліна також обіграла також Дар’ю Касаткіну з Росії (7:6, 6:4), американку Вінус Вільямс (6:2, 6:1), іспанку Гарбіньє Мугурусу, яка досі мала 4-й рейтинг WTA (4:6, 6:4, 6:3), та Симону Халеп (6:1, 6:1).

Це був п’ятий фінал Світоліної у цьому сезоні, і вона виграла всі п’ять.

Причому три з п’яти трофеїв, завойовані Еліною 2017 року, – престижної серії Premier 5, що поступається лише турнірам серії Великого Шолома (титули в лютому Дубаї, у травні в Римі і тепер у Торонто).

Українка отримала за перемогу на Rogers Cup 502 тисячі доларів призових.

Загружается видео Твиттера

“…Перед матчем я налаштовувала себе, ніби це не фінал. Казала собі думати, що це чвертьфінал. Ми з Каролін грали фінал у Дубаї, і я відчувала величезний тиск. Я тоді вперше увійшла в топ-10.
Це була приголомшлива перемога, і я зробила з неї висновки. Потрібно виходити на корт із чистою головою і чітким планом на гру. Я багато чому навчилася у тому матчі, і сьогодні це допомогло мені впоратися з нервами і бути спокійнішою в важливі моменти”, – прокоментувала Світоліна.

Читайте також:
Після перемоги в Дубаї Еліна Світоліна – перша українка в топ-10 WTA

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна