Після перемоги в Дубаї Еліна Світоліна – перша українка в топ-10 WTA

 

22-річна українська тенісистка Еліна Світоліна стала переможницею престижного турніру WTA Premier 5 Dubai Duty Free Tennis Championships у Дубаї, ОАЕ, з призовим фондом $2 365 250.

У фіналі харків’янка, посіяна під 7-м номером, впевнено обіграла колишню першу ракетку світу Каролін Возняцьки з Данії (10-й номер посіву) – 6:4, 6:2.

Це – шостий професійний титул WTA в кар’єрі Еліни та вже другий – в нинішньому сезоні.

Як зазначає сайт “Сапронов теніс”, харків’янка вперше перемогла на турнірі вищої категорії – WTA Premier-5. Попередні титули Світоліна здобувала на змаганнях рівня WTA International.
Зокрема, на початку лютого цього року Еліна виграла WTA Taiwan Open.

Серед інших, Світоліну привітав у “Фейсбуці” президент Петро Порошенко:

Турнір у Дубаї входить до числа десяти найбільших турнірів серії WTA (Жіночої енісної асоціації), не рахуючи турнірів “Великого шолому”.
Ніколи раніше представниці нашої країни не вдавалося виграти одиночний титул на змаганнях такого високого рангу.

Ця перемога дозволить Еліні Світоліній стати першою жінкою з  України, яка увійде до топ-10 рейтингу WTA – у новому рейтингу вона буде десята.
Наразі Світоліна посідає 13-ту позицію.

При цьому Еліна стала другою представницею України (якщо рахувати і чоловічу серію ATP, і WTA), кому вдалося домогтися такого результату.
Як відомо, що киянин Андрій Медведєв у 1994 році посідав 4-ту позицію в світовій класифікації АТР.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна