Замовник убивства Вороненкова причетний до злочинних кіл і спецслужб РФ, – Луценко

 

Замовник убивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова перебуває в Росії, причетний до злочинних кіл та має “жваві контакти” зі спецслужбами РФ.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час робочої поїздки в Миколаїв, повідомляє УНІАН.

“Замовник знаходиться на території РФ, він має причетність до злочинних кіл РФ, також має жваві контакти із спецслужбами РФ. Виконавцями були в основному громадяни України, більшість із них ідентифікована, і ті, на кого є відповідні докази, затримані”, – зазначив Луценко.

У грудні 2016 року Вороненков разом із дружиною, також колишньою депутаткою Держдуми РФ, переїхав в Україну, отримав українське громадянство і став одним із ключових свідків у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича щодо агресивної загарбницької війни РФ проти України.

23 березня 2017 року Денис Вороненков був розстріляний кілером у центрі Києва. Охоронець політика був поранений, але зміг застосувати зброю у відповідь і поранив нападника. Ним виявився 28-річний громадянин України Павло Паршов із Дніпропетровської області, колишній учасник АТО із батальйону “Донбас”.
Вороненков помер на місці, а його вбивця невдовзі помер у лікарні.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що Паршов був завербований російськими спецслужбами. Пізніше в СБУ заявили, що ще з’ясовують, чи був Паршов агентом ФСБ РФ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна