“Шкільне перемир’я”: 19 обстрілів, але й надалі без офіційних втрат

 

За добу 30 серпня незаконні збройні формування 19 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Більшість обстрілів були недовготривалі і мали чітко виражений провокативний характер. Втрат серед українських бійців немає. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Донецький напрямок. Основне місце ворожих провокацій – Авдіївська промзона. Тут від бойовики кілька разів відкривали вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецького озброєння, а близько 14-ї години неприцільно випустили дві міни калібру 82 міліметри. Також російські відкривали вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів неподалік шахти “Бутівка”, а на підступах до Зайцевого і Кам’янки застосовували стрілецьку зброю і великокаліберні кулемети.

На Приморському напрямку близько 13-ї години противник випустив чотири міни калібру 82 мм та бив з гранатомета на підступах до Мар’їнки. Також активність противника була зафіксована на околицях Водяного, де НЗФ тричі обстріляли наші опорні пункти з великокаліберного кулемета.

На Луганському напрямку упродовж усієї доби зберігалася тиша.

“Порівнюючи кількість вогневих провокацій ворога за останні декілька днів з початком місяця, можна зробити висновок, що динаміка зменшення обстрілів у період нового етапу перемир’я позитивна”, – зазначав прес-центр штабу АТО у зверненні за 18:00.

“У свою чергу, командування українських частин і підрозділів на лінії розмежування робить все, аби унеможливити активне вогневе протистояння. Ми готові до мирного діалогу. Водночас, у разі загострення обстановки, Збройні сили України мають достатньо сил і засобів, аби гідно відповісти ворогу у разі наступальних дій та агресивних обстрілів наших позицій”, – наголошують у штабі.

Нагадаємо, з 25 серпня на Сході рішенням ТКГ оголошено “шкільне перемир’я”. За ці дні в ЗСУ – лише двоє поранених, причому починаючи з 26 серпня – взагалі без жодних втрат (уже п’ять діб поспіль).

Читайте також:
“Летить такий великий стрес… Що це, діти? АГС!”
Боєць АТО запропонувала віршики в стилі чорного гумору

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна