“Шкільне перемир’я”: обстрілів чимало, але без мінометів і втрат

 

Минула доба – 26 серпня – в районі проведення АТО на Сході була “неспокійна”. Про це йдеться у ранковому зведенні прес-центру штабу операції.
Протягом другої доби так званого “шкільного перемир’я” російсько-окупаційні угруповання 35 разів застосовували зброю. При цьому штаб не повідомляє про застосування ворогом мінометів та артилерії. Втрат серед військових ЗС України також немає.

“У більшості випадків ворог застосовував лише стрілецьку зброю, а всі збройні провокації були недовготривалі”, – зазначають у штабі.

Приморський напрямок. До 18:00 поодинокі обстріли позицій сил АТО із використанням стрілецької зброї і гранатометів були зафіксовані поблизу Водяного, Павлополя, Старогнатівки, Широкиного та Талаківки. Ввечері та вночі бойовики ще шість разів обстрілювали укріплення ЗСУ на підступах до Водяного з великокаліберних кулеметів. Короткотривалі вогневі провокації зафіксовані ввечері й у районах Широкиного та Павлополя.

На Донецькому напрямку протягом доби зафіксовано чотири випадки порушення вогню в районі Авдіївської промзони – “стрілкотня” і гранатомети. Крім того, незаконні збройні формування декілька разів обстрілювали зі стрілецької зброї наші опорні пункти неподалік Зайцевого. “У відповідь українські захисники двічі відкривали вогонь”, – заявили у штабі.

На Луганському напрямку за добу зафіксований лише один обстріл. Упродовж декількох хвилин бандити вели вогонь зі стрілецької зброї біля Станиці Луганської.

Читайте також:
СММ ОБСЄ зафіксувала зникнення з місць зберігання 14 РСЗВ бойовиків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна