На Одещині виявили нелегальний підводний “спиртопровід” на територію “ПМР”. ФОТО, ВІДЕО

 

На березі Кучурганського водосховища українські прикордонники відділу “Лиманське” виявили “спиртопровід” – шланг діаметром 32 мм – із Роздільнянського району Одеської області на територію так званої “Придністровської молдавської республіки”, не контрольованої Молдовою.

“Трубопровід був прокладений з Республіки Молдова до України на напрямку Дністровськ–Лиманське. З його допомогою зловмисники ймовірно планували незаконно переміщувати спирт з Молдови до України”, – ідеться в повідомленні ДПСУ.

Зазначається, що знахідку виявили 24 серпня.

“Правоохоронці встановили, що цей трубопровід був встановлений нещодавно та ще не використовувався, оскільки шланг був новий та порожній і не містив характерного запаху спирту”, – інформує прикордонне відомство.

За повідомленням ДПСУ, “трубопровід був надійно закріплений на молдовській стороні, тож правоохоронці за допомогою прикордонного катера демонтували лише частину шлангу – до лінії державного кордону”.

Протяжність вилученої труби склала 540 м.

Наразі правоохоронці продовжують заходи щодо встановлення осіб, причетних до протиправної діяльності.

Фото: ДПСУ

Нагадаємо, у січні 2016 року на Закарпатті виявили 5 км “приватизованого” державного кордону.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна