На Донеччині через півроку відремонтували водогін з ОРДЛО до Торецька

 

На Донеччині закінчено ремонт ділянки водоводу “Горлівка-Торецьк”, який перетинає лінію розмежування (в напрямку підконтрольної території).
Як передає “Новинарня“, про це 24 серпня повідомила українська сторона Спільного центру координації і контролю, зазначивши, що роботу координували СЦКК і ОБСЄ.

Ділянка водогону діаметром 900 мм була пошкоджена ще у лютому 2017 року внаслідок активних бойових дій. “З неї на землю щоденно витікало від 14 до 15 тисяч метрів кубічних питної води. Більша її частина затоплювала підвальні приміщення жителів приватного сектора селища Південне (колишнє Ленінське). Також вода потрапляла в підземні виробки непрацюючої шахти імені Гагаріна, виштовхуючи на поверхню вибухонебезпечний метан, який також потрапляв в підвали житлових будинків жителів селища”, – розповіли в СЦКК.

До проведення аварійно-відновлювальних робіт були залучені ремонтні бригади Часовоярського районного виробничого управління комунального підприємства «Компанії “Вода Донбасу”».

Безпечність проведення робіт забезпечували спеціалісти ДСНС України, представники підрозділів цивільно-військового співробітництва, а також патрулі СММ ОБСЕ та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Впродовж 22-24 серпня ремонтні бригади знайшли шість аварійних ділянок, на яких відкопали на поверхню трубу та провели необхідні зварювальні роботи.

“Відновлення сталого водопостачання дозволить майже 35 тисячам мешканців Торецька та селищ у “сірій зоні” забути про жорсткий графік водопостачання (дві години на добу), який було запроваджено протягом останніх декількох місяців, підвищить спроможності міста якісніше підготуватися до осінньо-зимового періоду, а промисловим підприємствам Торецьку та району провернутися до звичного режиму роботи”, – зазначено в повідомленні.

Українська сторона СЦКК висловила вдячність усім причетним сторонам, які доклали зусилля до забезпечення безпеки та організації проведення аварійно-відновлювальних робіт.

“Сподіваємося, що і в подальшому спільними зусиллями вдасться підтримувати екологічну безпеку регіону та відновлювати пошкоджену цивільну інфраструктуру Донбасу”, – підкреслили в Центрі.

Читайте також:
З обох боків лінії фронту між Горлівкою і Торецьком ремонтують аварійний водогін

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна