“Надійний, відважний, любив жартувати…” У 72-й бригаді розповіли про Сергія Ручку, який загинув у промзоні Авдіївки

 

У 72-й бригаді розповіли про бійця Сергія Ручку, який загинув 16 серпня близько 23:00 від мінометного обстрілу Авдіївської промзони.

“Надійний, відважний, досвідчений. Коли треба – завжди виручав, йшов у бій без страху. Любив жартувати і завжди був усміхнений, незважаючи ні на що”, – так згадують про Сергія побратими з 72 омбр.

“Мінометний обстріл почався, як завжди, раптово. Сергій був на чергуванні, і саме в цей момент прилетіла міна”, – розповідають його друзі, 20-річний Олексій та 21-річний Денис. У той момент вони були поруч, миттю повідомили медикам і кинулися надавати першу допомогу пораненому (як вони думали) товаришу.

“Хлопці зробили все правильно, як їх вчили: наклали джути на поранені кінцівки, закрили чистим рани на тілі, поклали Сергія на ноші і бігом, найкоротшою стежкою, понесли його окопами до нашої броньованої «медички», що вже летіла назустріч”, – розповідає медпрацівник батальйону, який уже в машині також намагався врятувати бійця.

У цілковитій темряві ноші поклали в машину й помчали в стабілізаційний центр. Але, як виявилося, допомогти Сергію було вже неможливо – як сказав хірург, хлопець загинув одразу, ще в окопі.

“Смерть була миттєва і безболісна. Але ми не знали того і рятували його, як живого, до останнього сподіваючись, що ось зараз він прийде до тями; часом нам навіть здавалося, що ми відчуваємо у нього слабкий пульс”, – розповів медпрацівник батальону.

Сергій Ручка прийшов на фронт із міста Богуслав, що на Київщині. Без чоловіка й батька залишилися дружина й 13-річна донька.

Читайте також:

Обличчя загиблих липня: віддаймо шану 24 героям АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна