АТО: 35 обстрілів, під Авдіївкою загинув боєць

 

За минулу добу, 16 серпня, незаконні збройні формування 35 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Один український захисник загинув, четверо отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО продовжила загострюватись. А російсько-окупаційні угруповання від застосування гранатометів і стрілецької зброї все частіше переходять до важкого озброєння”, – заявили у штабі операції.

На Приморському напрямку з 18-ї години і майже до опівночі бойовики обстрілювали з мінометів, гранатометів та озброєння БМП наші опорні пункти неподалік Старогнатівки. У ході цього протистояння противник застосовував танк та випустив щонайменше 16 артилерійських снарядів калібру 152 міліметри. В результаті цих обстрілів один військовий ЗСУ був поранений.
З початку доби, близько 8-ї ранку, в районі Широкиного та Водяного незаконні збройні формування майже півгодини били по українських позиціях з артилерії калібру 122 міліметри. Одночасно по українських укріпленнях на підступах до Широкиного бандити випустили п’ять снарядів з переносної реактивної пускової установки “Град-Партизан”.

Донецький напрямок. З опівночі до 18:00 ворог чотири рази обстрілював наші опорні пункти в районі Авдіївської промзони, здебільшого використовуючи гранатомети та великокаліберні кулемети. Починаючи з 18:00, бандити ще п’ять разів відкривали вогонь із мінометів і різних видів гранатометів.
“У відповідь українські підрозділи накривали ворога щільним вогнем, який суттєво переважав. На жаль, у результаті цих протистоянь один наш боєць загинув, ще один отримав поранення”, – зазначили у штабі.

“Крім того, вчора на Донецькому напрямку бойовики, порушивши режим тиші під час роботи представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, відкрили вогонь по будинках мирних мешканців у селищі Зайцеве. Майже одразу виникла пожежа. Українських військових, які прибули допомогти місцевим загасити вогонь, злочинці також обстріляли. Натомість наші бійці, розуміючи, що ворог цілеспрямовано провокує протистояння, у відповідь вогонь не відкривали, адже на окупованій частині селища проживають цивільні і працюють представники гуманітарної організації”, – повідомили в прес-центрі штабу АТО.

На Луганському напрямку озброєні сепаратисти застосовували 120-міліметровий міномет на околицях Новоолександрівки, а у районі Кримського били з гранатомету. Наприкінці доби під гранатометні обстріли бойовиків також потрапили опорні пункти сил АТО у Новоолександрівці та Новозванівці.

Читайте також:
“ДНР” слідом за Кримом звітує про затримання “українських диверсантів”.
СБУ спростовує

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна