На благодійному аукціоні в Києві зібрали 30 тис. грн. для наших політв’язнів в РФ

 

Благодійний аукціон на підтримку українських політв’язнів, які незаконно утримуються в Росії, відбувся у Києві і зібрав близько 30 тис. грн.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив один із його організаторів - радник міністра закордонних справ з питань політв’язнів Геннадій Афанасьєв.

“Я всім щиро дякую за те що прийшли (…) до Pizza Veterano на благодійний аукціон заради політв’язнів! Ми зібрали майже 30 000 гривень!
Ще багато праці попереду, але це неймовірний старт! Всіх кого не було чекаємо наступного разу!” – написав у “Фейсбуці” кримчанин Афанасьєв, який у 2014-2016 роках сам перебував в ув’язненні за незаконним обвинуваченням від силовиків РФ.

В організації благодійних торгів також взяла участь громадська організація “Євромайдан-Крим”.

Лотами для аукціону стали зокрема вишиті картини, які надала переселенка з анексованого Криму; стартові ціни на них становили від 500 гривень.

Лот та грошовий внесок на аукціон передала також перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

В організації заходу в “Піці Ветерано” 13 серпня брали участь також брати Кузьміних і Володимир Жемчугов.

Кошти, виручені на аукціоні, підуть на підтримку політв’язнів українців і подарунки для них до Дня Незалежності України. Загалом планується надати допомогу 48 політв’язням.

“Так дивно, але колишні бранці роблять для підтримки родин заручників набагато більше, аніж крикуни і політикани-балаболи , які насправді жодній родині конкретно ніколи і нічим не допомогли”, – заявила у “Фейсбуці” Ірина Геращенко.

Тим часом Геннадій Афанасьєв подякував учасникам першого аукціону й написав: “Ми шукаємо лоти для наступних аукціонів. Підійде будь-що від браслета до картини. Я звертаюсь особливо до публічних персон – саме здебільшого від вас залежить успіх!”

Читайте також:
Росія примусово надала політв’язню Чирнію громадянство РФ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна