Львівська поліція оприлюднила відео штурму психлікарні, де пацієнт різав заручників

 

Патрульна поліція Львова опублікувала відео штурму обласної психлікарні на вулиці Кульпарківська, де пацієнт захопив 76 заручників.

У поліції зазначили, що патрульним вдалося за лічені хвилини врятувати десятки життів.

Напередодні, ввечері 4 серпня, у Львові правоохоронці провели операцію зі звільнення заручників, яких захопив пацієнт обласної психіатричної лікарні. Зловмисник затриманий, десять заручників і п’ять поліцейських отримали травми різного ступеня тяжкості від порізів склом.

На відео чути, як зловмисника називають Дмитро.

За даними поліції, затриманий – 30-річний львів’янин, який за рішенням суду з 2013 по 2017 рік перебував у лікарні на примусовому лікуванні за вбивство батька; тоді він завдав загиблому 72 ножових поранення.
Трохи більше місяця тому чоловіка відпустили додому, проте за клопотанням родичів 4 серпня об 11:00 Дмитро знову був поміщений в медичний заклад.

“Близько 19:00 чоловік почав поводитись неадекватно, заблокував двері у відділення, де перебували 76 пацієнтів, пошкодив майно та розбив вікна. Склом з розбитого вікна він травмував десятьох пацієнтів, троє з яких перебувають у важкому стані. Постраждалі пацієнти – люди віком від 30 до 60 років, у більшості з них діагностовано різані рани в області шиї”, – повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Тарас Сабанюк.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство)., повідомив УНІАН.

Як стало відомо журналістам із джерел в обласній психіатричній лікарні, затриманий – інвалід другої групи із захворюванням “параноїдальна шизофренія”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна