“ЛНР” засудила блогера до 14 років в’язниці

 

Блогер Едуард Неделяєв позбавлений волі на 14 років за рішенням так званого “трибуналу ЛНР” в окупованому Луганську.

Про це повідомив військовий волонтер, колишній журналіст Родіон Шовкошитний у четвер, 3 серпня.

“Є такий Ед Нед. Або Едуард Неделяєв. Мешкає в Луганську. Увесь цей час там жив. І без їжі, і без води був, коли важко було в 14-му. Він не хотів їхати. Все розумів, але не міг. Мав на те причини. Його право.
Писав в фейсбук про Луганськ, про життя в окупованому місті, про те, як воно змінюється. Часто коментував тут пости. Особливо не ховався, що видно з його ніку.
Коли по нього прийшли, він сприйняв це іронічною посмішкою. Ед припускав, що це станеться. Власне, вирахувати його було не важко. Ми переписувалися інколи з Едом. Але ніякої розвідінформації він не передавав. Нічого не коректував, не координував, не направляв, не “разжігал” і ще багато “не”, в яких його звинувачують. Бо ніякий він не розвідник, він простий громадянин, який не сприймав окупантів владою. Він просто писав в фейсбук про життя в окупованому Луганську, називаючи речі своїми іменами“, – написав Шовкошитний у ФБ.

“Сьогодні він отримав 14 років тюрми за “госізмєну” від “воєнного суда лнр”, – повідомив волонтер.

Водночас, за даними сепаратистських сайтів Луганська, вирок Неделяєву винесли ще 28 липня.

Загарбники звинувачують блогера в тому, що він,”користуючись соціальними мережами і месенджерами, поширював в мережі інтернет негативну інформацію про жителів ЛНР, принижував честь і гідність громадян, намагався розпалити ненависть і ворожнечу по відношенню до російської нації”, а також “передавав представникам іноземної розвідки дані з метою підірвати основи нашої національної безпеки”.

“Моралі не буде. Просто не всі там ватні колаборанти. Деякі навіть цього не приховують.
Я просто чомусь думаю, що скоро на Луганщині знову закоротить китайська проводка в чиїйсь машині. І буде вибух. Можливо, навіть в машині Максима Козлова, “зам нач управління по надзору за дотриманням законів в військовій сфері генеральной прокуратури ЛНР”. Сподіваюсь, Еду в його камері цей вибух буде добре чутно”, – написав Шовкошитний.

Нагадаємо, у червні бойовики “ДНР” арештували блогера з Донецька Станіслава Асєєва (Васіна), який об’єктивно описував для українських ЗМІ і соцмереж життя на окупованій території.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна