Українець провів 17 років у рабстві в Азербайджані, його звільнили у важкому стані

 

Мешканець Дніпропетровщині провів у рабстві в Азербайджані майже 17 років. Після його звільнення поліцією чоловік не міг розмовляти і був не в змозі адекватно сприймати дійсність.
Про це заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомив у “Фейсбуці”, приурочивши допис до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

“У квітні 2016 року в ході поліцейської спецоперації в Азербайджані був виявлений факт незаконного позбавлення волі громадянина України, 1952 року народження, мешканця Дніпропетровщини. Починаючи з 1991 року чоловік регулярно приїздив до цієї країни задля сезонного працевлаштування. Орієнтовно у 1999 році він потрапив до працедавця, який, використовуючи фізичне насильство, змусив його до рабської праці.
17 років чоловік провів у рабстві. За цей час цього бідолаху неодноразово «перепродавали» для використання в якості працівника у домашньому господарстві”, – написав Аброськін.

Чоловіка, якого тримали на тваринницькій фермі, звільнили в квітні 2016 року в ході поліцейської спецоперації. Він перебував у тяжкому стані. Після проходження курсу реабілітації чоловік почувається задовільно.

Після 13 років відсутності в Україні, рішенням суду у 2012 році він був визнаний як безвісти зниклий і знятий з обліку за місцем реєстрації. Знайти рідних потерпілого не вдалося.

“У березні 2017 року паспорт громадянина нашої країни для цієї людини був відновлений й наразі спільно з посольством України в Азербайджані займаємося його поверненням на Батьківщину.
В цей же час триває розгляд справи, де він є постраждалою особою у Бакинському суді тяжких злочинів. Державний обвинувач виступив із вимогою покарати злочинців шляхом позбавлення волі на терміни від 9 до 10 років”, – розповів Аброськін.

Заступник голови Нацполіції також зазначив, що, за офіційними даними Міністерства соціальної політики України, тільки за останні п’ять років від торгівлі людьми постраждало 398 громадян, з яких 161 жінка, 197 чоловіків, 40 дітей.

Читайте також:
Через конфлікт на Донбасі посилилася експлуатація і торгівля людьми,
– доповідь Держдепу

На Чернігівщині затримали молдаванку, яку розшукували за торгівлю людьми

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна