У Дніпрі обрали запобіжний захід одному з підозрюваних у розстрілі АТОвців

 

У Дніпрі суд обрав запобіжний захід підозрюваному в перестрілці, в якій загинули двоє ветеранів АТО, – два місяці тримання під вартою.
Рішення про запобіжний захід підозрюваному ухвалив Бабушкінський районний суд Дніпра в четвер, 27 липня.

Підозрюваний – 35-річний Олександр Лакіза, передає “Радіо Свобода“. Своєї провини він не визнає.

Обрання запобіжного заходу ще одному підозрюваному відклали через стан його здоров’я.

Цього ж дня на Дніпропетровщині поховали колишнього бійця 11-го мотопіхотного батальйону 59-ї бригади Максима Іващука (позивний “Щука”), який помер від поранень, отриманих у перестрілці 24 липня.
Напередодні, 26 липня, в містечку Тернівка поховали іншого загиблого в перестрілці учасника АТО – Олексія Вагнера, добровольця 20-го мотопіхотного батальйону 93-ї бригади. Він загинув на місці від кульового поранення.

Як писала “Новинарня“, 24 липня ввечері у Дніпрі, біля ресторану “Д.О.М” на проспекті Гагаріна, сталася перестрілка. Дві групи людей, в одній із яких були відомий адвокат, учасник АТО Едмонд Саакян та кілька колишніх бійців, з’ясовували “економічні стосунки”.
У результаті перестрілки двоє учасників бойових дій на Донбасі – Вагнер та Іващук – були вбиті, Едмонд Саакян отримав кульове поранення в живіт.

Едмонд Саакян заявляє, що нападниками були люди, які раніше погрожували його братові Едуарду й родині, вимагаючи грошей.

Едуард Саакян привів групу підтримки на розмову з громадянином Ізраїлю Шоломоном Нахшоном – своїм партнером по будівельному бізнесу, який вимагав 119 тис. доларів за останню квартиру у спорудженому будинку. Нахшон взяв на переговори людей, озброєних автоматами й пістолетами.

Як каже Едмонд Саакян, коли вони почали погрожувати зброєю, він дістав із багажника братовий мисливський карабін і відкрив вогонь у відповідь.

Четверо людей зі сторони, яку поліція називає нападаючою, також поранені. За даними з поліції, серед них є раніше засуджені громадяни.

За фактом стрілянини поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею “умисне вбивство”.

Читайте також:
Причиною розстрілу АТОвців у Дніпрі став конфлікт забудовників. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна