Ізраїль зняв металодетектори біля мечеті Аль-Акса, щоб заспокоїти мусульман

 

Прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу та уряд Ізраїлю вирішили зняти металодетектори із входів у мечеть Аль-Акса в Єрусалимі, сподіваючись приборкати хвилю протестів.

Про це 25 липня повідомило агентство Reuters.

Рішення зняти металодетектори було ухвалене через хвилю протестів та кровопролиття, зокрема стрілянину в посольстві Ізраїлю в Йорданії.

Уряд Ізраїлю заявив, що органи державної безпеки країни все ж радять замінити металодетектори “передовими технологіями та іншими засобами”.

При цьому палестинці вважають, що модифіковані заходи безпеки все ще залишаються неприйнятними.

Через дії влади Ізраїлю, багато палестинців відмовлялися відвідувати мечеть доки там будуть металодетектори.

Раніше уряд Ізраїлю встановив металодетектори на вході в мечеть Аль-Акса. Це рішення було прийнято після того, як 14 липня двох ізраїльських поліцейських було застрелено палестинцями поблизу мечеті.
Рішення встановити металодетектори біля мечеті викликало протести у Палестині та Йорданії, де тисячі людей влаштували мітинги на вулицях.
В Аммані стався напад на посольство Ізраїлю. Двох йорданців було вбито.

Як відомо, Йорданія – офіційний хранитель святих для ісламу місць у Єрусалимі.

Аль-Акса — головна мечеть Єрусалима і третя за значимістю мусульманська святиня. Вона розташована біля Стіни плачу, де моляться ізраїльтяни. У спірному районі часто відбуваються сутички між ізраїльською поліцією та палестинцями.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна