Стрілянина в Дніпрі: загиблі – двоє АТОвців, поранений – відомий адвокат

 

Поліція Дніпра встановлює обставини стрілянини на проспекті Гагаріна, внаслідок якої загинуло двоє осіб, ще четверо госпіталізовані з пораненнями.
Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області.

ОНОВЛЕНО. Загиблі – учасники АТО, зокрема відомий у місті ветеран війни на Сході Олексій Вагнер, а також Максим Іващук. Серед поранених – його адвокат Едмонд Саакян.

“Сьогодні, 24 липня, близько 20:00 до поліції надійшла інформація, що по проспекту Гагаріна, 92 в Шевченківському районі Дніпра, чути постріли та на асфальті лежить нерухоме тіло чоловіка. Прибувши на місце події поліцейські з’ясували: близько 19.50 невідомі під’їхали на автомобілі та з автоматичної зброї спричинили вогнепальні поранення п’ятьом громадянам, які знаходилися на літньому майданчику кафе [“Дом”]. Після цього зловмисники зникли з місця скоєння злочину на автомобілі”, – розповіли в поліції.

Зазначається, що в результаті стрілянини на місці загинув один чоловік, п’ятеро були доставлені до лікарні. Пізніше один із них помер від отриманих травм.

На місці події працюють поліцейські та слідчо-оперативна група. У Дніпропетровській області введено оперативний план “Сирена”. На розшук та затримання зловмисників задіяні всі підрозділи правоохоронців.

Олексій Вагнер

Як повідомляє “Дніпроград“, загинув ветеран АТО Олексій Вагнер – відомий у місті доброволець, який служив у 20-му окремому мотопіхотному батальйоні 93-ї бригади. Він – один із постраждалих під час нападу “тітушок” 9 травня у Дніпрі.

Інтереси Вагнера в провадженні щодо цих заворушень представляє адвокат Едмонд Саакян, який теж служив у 20 омпб. Він під час стрілянини перебував разом із Вагнером та отримав важке поранення в живіт.

“Інший присутній, за неперевіреними даними – колишній боєць 11-го батальйону 59-ї бригади на позивний «Щука» – загинув на місці від кульового поранення в голову”, – пише видання.

Ідеться про Максима Іващука. Він помер від ран у лікарні.

Максим Іващук “Щука” та Олексій Вагнер “Шах”

За даними ЗМІ, четверо нападників біля “Дому” відкрили вогонь по ветеранах з автоматичної зброї “після обміну репліками”.

Один із групи учасників АТО мав пістолет і став стріляти у відповідь.

Зазначається, що зловмисники зникли з місця злочину на автомобілі “Тойота” білого кольору.
На цьому ж авто один із нападників приїхав до лікарні Мечникова по медичну допомогу, де й був затриманий.

За даними джерел “Цензора” в поліції Дніпра, поранення отримали всі четверо нападників: двоє – легкі, двоє – серйозно поранені, але їх стан стабільний.

“Зараз біля палати інтенсивної хірургії лікарні імені Мечникова, куди доставили Саакяна, чергують його побратими. За словами лікарів, після хірургічного втручання стан пораненого стабілізовано, його життю ніщо не загрожує”, – пише “Дніпроград”.

“Також в лікарні Мечникова під охороною перебувають четверо нападників, які отримали поранення в результаті вогню… Це бандити, причетні до організованої злочинності, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності, в тому числі за розбій”, – пише “Цензор”.

За попередніми даними, причиною конфлікту може бути справа про захист прав одного з фермерських господарств, яке вів Едмонд Саакян як адвокат. Бандити нібито хотіли втрутитися в цю суперечку з боку іншого учасника.

Іншою версією розстрілу називають той факт, що Саакян він справу про побиття ветеранів АТО 9 травня “тітушками”, не даючи спустити її на гальмах. Відповідно, в розправі над ним могли бути зацікавлені організатори безладу 9 травня в Дніпрі, зокрема представники “Опоблоку”.

“Але називати цю трагедію “бандитської перестрілкою” абсолютно безглуздо, і версії про це в деяких ЗМІ є абсолютно неперевіреними і некоректними. Ні до якого “кришування” чи бандитизму ні Едмонд, ні його брат (Едуард, поранень у перестрілці не отримав – “Н”), ні загиблі не причетні. Вони вели широко відому багатьом громадську діяльність.
Судячи з того, що вбиті тільки з одного боку і що в нападників був мінімум один автомат, очевидно, що напад здійснили саме бандити.
Поліцією вилучено автомат нападників і два пістолети. У загиблих Вагнера і Іващука зброї, за відомою на даний момент інформації, не було”, – пише “Цензор”.

Читайте також:
Розстріляний з автомата в Києві чоловік –
громадянин РФ, розшукуваний за вбивство

Підозрюваний у вбивстві “копів” у Дніпрі
Пугачов приповз на операцію з підробним паспортом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна