Розстріляний з автомата в Києві чоловік – громадянин РФ, розшукуваний за вбивство

 

Чоловік, якого ввечері 19 липня розстріляли з автомата біля станції метро “Чернігівська” в Києві, виявився 53-річним росіянином, який скоїв убивство в РФ.

Про це повідомила в ефірі телеканалу “112 Україна” заступник начальника департаменту комунікації київської поліції Яна Неруш.

“Вже відомо, що потерпілий – це чоловік 1964 року народження, уроженець Російської Федерації”, – розповіла вона.

За словами Неруш, стріляли двоє, які після вбивства втекли на автомобілі. Їх розшукують, у Києві оголошено план “перехоплення”.

Раніше речник МВС Артем Шевченко розповів журналістам, що загиблий – уродженець Азербайджану, мав громадянство Росії й перебував там у розшуку за скоєння вбивства.

Шевченко припустив, що вбитий переховувався в Україні.

Як уточнила прес-служба столичної поліції, вбивство було скоєне в середу близько 22:30 у Деснянському районі Києва по вулиці Гната Хоткевича.

Отримавши повідомлення про постріли і вбивство чоловіка на автостоянці біля торговельного центру “Проспект” слідчо-оперативна група районного та Головного управлінь поліції негайно прибула на місце злочину.

Оглянувши територію, правоохоронці вилучили звідти гільзи калібру 5,45 мм, автоматичну зброю системи “Калашникова”, пристрій невстановленої марки для відстрілу гумових куль та інші речові докази, повідомили у прес-службі.

Поліція опитала свідків, очевидців. Відомості про подію внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань Деснянського управління поліції. Розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.