Німеччина ініціювала нові санкції проти РФ через поставку турбін до Криму

 

Німеччина запропонувала розширити санкції проти Росії через незаконне переміщення до окупованого Криму турбін Siemens, повідомляє агентство Reuters з посиланням на дипломатичні джерела.

Як інформує агенція, країни ЄС за пропозицією ФРН мають намір у середу, 26 липня, обговорити включення в санкційний список 3-4 громадян РФ та організації. За даними джерел, може йтися про чиновників міністерства енергетики Росії та компанії, які переправили турбіни до Криму.

Як писала “Новинарня“, 5 липня агентство Reuters повідомило, що Росія доставила газові турбіни виробництва німецької компанії Siemens в окупований Крим – хоча на нього поширюються санкції Євросоюзу, які забороняють постачання на півострів енергетичних технологій для європейських компаній.

Російська компанія “Технопромэкспорт”, яка будує станції Криму, 6 липня розповсюдила заяву про те, що придбала чотири комплекти газотурбінних установок для кримських електростанцій “на вторинному ринку”.

Раніше росіяни стверджували, що турбіни будуть використані на острові Тамань (Краснодарський край РФ).

Читайте також:
Siemens обіцяє не обслуговувати свої турбіни, завезені в Крим в обхід санкцій

Siemens ініціював судове провадження щодо відповідальних осіб, а також заявив, що розірве ліцензійні угоди з російськими компаніями щодо постачання енергоустаткування.
Крім цього, Siemens відмовиться від міноритарної частки в російській компанії “Інтеравтоматика”, яка надає продукти і послуги для приладів та систем управління електростанціями, і призупинить постачання обладнання для виробництва електроенергії російським держкомпаніям.

Читайте також:
Берлін заявив Росії про погіршення відносин
через поставку турбін Siemens у Крим, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна