Siemens обіцяє не обслуговувати свої турбіни, завезені в Крим в обхід санкцій

 

Німецька компанія Siemens обіцяє не допустити використання свого енергообладнання в окупованому Росією Криму, який перебуває під санкціями ЄС.
Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на заяву компанії.

“У нас немає достовірних даних про фактичні поставки наших турбін у Крим. Однак ми серйозно ставимося до цих чуток і спорядили команду цільової групи для розслідування цього питання”, – йдеться в заяві німецької фірми.

“Siemens вжила всіх можливих юридичних заходів і вживатиме оперативні заходи, щоб запобігти незаконному використанню обладнання [в Криму]. Наприклад, вона не буде здійснювати будь-які поставки або послуги для установки, введення в експлуатацію або гарантії. Ми будемо продовжувати в повній мірі співпрацювати з усіма зацікавленими сторонами”, – запевнили в компанії.

Як відомо, напередодні агентство Reuters з посиланням на джерела повідомило, що до Криму були поставлені турбіни виробництва німецької Siemens в обхід санкцій Євросоюзу.
У російському представництві Siemens факт поставки спростували.
Російська компанія “Ростех” заявила, що не закуповувала турбіни для ТЕС в Криму безпосередньо у німецької компанії Siemens, а придбала обладнання на вторинному ринку.

Читайте також:
Siemens постачає турбіни для Криму в обхід санкцій ЄС, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна