Берлін заявив Росії про погіршення відносин через поставку турбін Siemens у Крим, – ЗМІ

 

Німеччина попередила Росію про те, що порушення санкцій, зокрема доставка до Криму чотирьох газових турбін німецького концерну Siemens, ускладнить політичні відносини між двома країнами.
Про це в неділю, 23 липня, повідомляє Bild am Sonntag.

Газета цитує представника міністерства закордонних справ ФРН, який заявив, що уряд Німеччини кілька разів звертав увагу Москви на порушення існуючих санкцій та неправомірні дії російських компаній.

Свого часу президент Росії Володимир Путін запевнив Зігмара Габріеля, тодішнього міністра економіки ФРН, що турбіни Siemens не використовуватимуться в Криму.
Як відомо, Габріель зараз є міністром закордонних справ Німеччини.

“Уряд знову нагадав Росії про ці запевнення і вказав, що таке масове порушення санкцій може покласти новий тягар на відносини між Німеччиною і Росією”, – пише Bild am Sonntag.

Читайте також:
Siemens підтвердив потрапляння його турбін до Криму в обхід санкцій
і судиться з росіянами

Як писала “Новинарня“, 5 липня агентство Reuters повідомило, що Росія доставила газові турбіни виробництва німецької компанії Siemens в окупований Крим – хоча на нього поширюються санкції Євросоюзу, які забороняють постачання на півострів енергетичних технологій для європейських компаній.

Російська компанія “Технопромэкспорт”, яка будує електростанції в Криму, 6 липня розповсюдила заяву про те, що придбала чотири комплекти газотурбінних установок для кримських електростанцій “на вторинному ринку”.

Раніше росіяни стверджували, що турбіни будуть використані на острові Тамань (Краснодарський край РФ).

Німецький концерн звернувся до Арбітражного суду Москви з позовом проти російських компаній.

Читайте також:
Siemens обіцяє не обслуговувати свої турбіни, завезені в Крим в обхід санкцій

ЗМІ в Криму помітили поставку в обхід санкцій ще двох турбін Siemens

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.