ЗС Іраку звільнили від ІДІЛ Старе місто Мосула

 

Збройні сили Іраку заявили про звільнення Старого міста в Мосулі, що є останнім бастіоном угруповання “Ісламська держава” у західній частині міста.
Про це речник об’єднаного командування операцією Ях’я Расул повідомив телеканалу al-Iraqia, передає Deutsche Welle.

До повного звільнення Мосула, за словами військових, залишилося кілька годин.

Представники армії стверджують, що знищили 35 бойовиків “ІД”, ще шестеро терористів, які намагались втекти, були захоплені в полон.

Даних про кількість загиблих з боку військових ЗС Іраку та цивільних поки немає.

Як відомо, на початку липня десятки тисяч мирних жителів залишалися заблокованими в районі Старого міста в Мосулі, де урядові іракські війська продовжують наступ, що розпочався 6 червня.
Ісламістські екстремісти взяли під контроль Мосул у червні 2014 року, коли захопили значні території в Іраку та сусідній Сирії, оголосивши ісламський “халіфат” над територіями, які вони контролювали.
З осені 2016 року підтримувані США сили досягли значного прогресу у боротьбі з ІДІЛ в обох країнах. Крім наступу на Мосул, 30 червня коаліційні сили оточили бойовиків “Ісламської держави” у сирійському місті Ракка, яке бойовики проголосили своєю столицею.
Прем’єр-міністр Іраку Хайдар аль-Абаді оголосив про завершення “самопроголошеного халіфату”.

Читайте також:
У Мосулі в ІДІЛ відбили історичну мечеть, де було проголошено “халіфат”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна