Путін про Трампа: він зовсім не такий, як по телевізору, ми встановили з ним взаємини

 

Президент РФ Володимир Путін висловив упевненість, що йому вдалося встановити взаємини з з президентом США Дональдом Трампом.

Про це Путін заявв на прес-конференції в Гамбурзі за підсумками саміту G20, повідомляє УНІАН.

“Що стосується особистих взаємин. Я вважаю, що вони встановлені. Не знаю, як це прозвучить, але скажу так, як це бачу: Трамп телевізійний дуже сильно відрізняється від реальної людини. Він абсолютно конкретний, адекватно сприймає співрозмовника, досить швидко аналізує, швидко відповідає на поставлені запитання або на виникаючі в ході дискусії якісь нові елементи”, – зазначив Путін.

“Якщо ми будемо будувати відносини так, як ішла наша бесіда вчора, то є всі підстави припускати, що ми зможемо, хоча б частково, відновити той рівень взаємодії, який нам потрібен”, – додав Путін.

Він також повідомив, що домовився з Трампом про створення спільної групи з кібербезпеки.

За словами Путіна, він запевнив Трампа, що Росія не втручалася у президентські вибори в Сполучених Штатах.

“Президент США порушив це питання, ми його обговорювали. Це було не одне питання, їх було багато, він приділив цьому багато уваги. Наша позиція добре відома, і я її виклав – немає ніяких підстав вважати, що Росія втручалася у виборчий процес США”, – сказав Путін.

На запитання, як Трамп поставився до наданої йому інформації, Путін порадив звернутися до самого президента США.

“Він поставив багато запитань на цю тему. Я, наскільки був у змозі відповісти, відповів на всі ці запитання. Мені здається, що він взяв це до відома і погодився. Насправді, як він до цього ставиться, ви краще запитайте в нього”, – зазначив президент РФ.

За його словами, робоча група з кібербезпеки, яка буде створена Росією і США, виключить в майбутньому будь-які спекуляції на цю тему.

“Що важливо – це те, що ми домовилися про те, що ситуації невизначеності, особливо в майбутньому, не повинно бути в цих сферах. До речі, я сказав на останній сесії (G-20) – це має пряме відношення до кіберпростору, до інтернет-ресурсів”, – зазначив Путін.

“Ми домовилися з президентом Сполучених Штатів про те, що ми створимо робочу групу і будемо разом працювати над тим, як спільно контролювати безпеку у сфері кіберпростору, як забезпечити безумовне дотримання міжнародних правових норм у цій сфері, як не допускати втручання у внутрішні справи іноземних держав, перш за все, в даному випадку йдеться про Росію і США”, – заявив він.

 

Відповідаючи на запитання, чи планує Росія втручатися у виборчий процес у Німеччині і чи була у нього розмова на цю тему з канцлером Ангелою Меркель, Путін заявив, що про це взагалі немає підстав розмірковувати.

“Це якісь провокаційні запитання ви ставите. Я ж вам сказав, ми і у (вибори) в США не втручалися. Навіщо нам ще тут створювати якісь проблеми. У нас хороші відносини з Федеративною Республікою. Це найбільший наш торгово-економічний партнер в Європі, один з провідних наших торгових партнерів у світі”, – запевнив російський очільник.

За його словами, Росія і Німеччина реалізую низку великих спільних проектів, наприклад, “Північний потік-2”.

“Навколо нього багато всяких небувалиць, суперечок і навіть протидії. Але ви знаєте – це абсолютно очевидно, це в інтересах економіки Європи і в інтересах економіки Німеччини, яка відмовляється від атомної енергетики”, – зазначив Путін.

Парламентські вибори в Німеччині відбудуться 24 вересня 2017 року.

Читайте також:

Трамп і Путін домовилися про перемир’я в Сирії. Між ними побачили “хімію”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна